Greenpeace-aktion på Rådhuspladsen
Greenpeace-aktivister hængte i morges et kæmpe banner op på DIs bygning på Rådhuspladsen. Foto: Greenpeace.

København: Greenpeace-aktivister har her til morgen hængt et 70 kvadratmeter stort banner med med teksten ’DI – Delaying Innovation’ på Dansk Industris bygning på Rådhuspladsen i København.

Aktionen er gennemført fordi Greenpeace mener, at Dansk Industri er en del af en benhård lobbyindsats i EUs korridorer mod, at EU skærper sit reduktionsmål for udledning af CO2.

Greenpeace mener, at DI dermed forhindrer et forøget reduktionsmål, der ellers vil bidrage til en omstilling af den europæiske industri i en klimavenlig retning, samt bevare konkurrenceevne og sikre grønne europæiske arbejdspladser.

Greenpeace: Lobby-arbejde kan koste DI-medlemmerne dyrt
Greenpeace mener, at DIs lobby-arbejde kan betyde dårligere konkurrenceevne og tab af arbejdspladser.

– DI’s lobbyarbejde kan komme til at koste flere af deres 10.000 medlemmer dyrt, da de risikerer at stå tilbage som tabere i den globale konkurrence om fremtidens grønne arbejdspladser, siger politisk rådgiver i Greenpeace Jan Søndergård og fortsætter:

– Jeg håber, at nogle af DI’s medlemmer vil overveje rimeligheden i, at deres interesseorganisation står last og brast med en kulsort europæisk lobbyindustri.

Aktionen kommer forud for, at EU’s miljø- og klimaministre på mandag skal diskutere europæisk klimapolitik.

123456789

Skriv et svar