Tillidsfolk bliver snydt for efterlønsbonus

Hele landet: Tillidsrepræsentanter betaler dyrt for at udskyde efterlønsalderen. SF kalder det en trussel mod en hovedhjørnesten på arbejdsmarkedet.

Tag en ekstra tørn på arbejdsmarkedet og kæmp for dine kollegers sag.

Og bliv snydt for din skattefrie efterlønsbonus på 143.400 kr.

Sådan er konsekvenserne for ældre tillidsrepræsentanter, der helt i tråd med regeringens politik vælger at udskyde efterlønsalderen til de fylder 65 år.

Hvis tillidsarbejdet bliver betalt af fagforeningens A-kasse, så tæller det nemlig ikke med i det timeregnskab, der udløser op til 12 gange 11.950 skattefrie kroner som belønning.

Det oplevede den 63-årige tillidsrepræsentant Ole Jensen fra emballagevirksomheden Corrprint i Vamdrup for nylig efter at have deltaget i en række kurser, hvor timelønnen blev betalt af 3F’s A-kasse.

– Lige pludselig bliver jeg ringet op af A-kassen og får at vide, at alle de timer, som jeg fik løn for fra A-kassen, de talte altså ikke med til den bonus. Det synes jeg er dybt diskriminerende, bare fordi man er lidt er oppe i alderen som tillidsmand, fortæller Ole Jensen.

I alt manglede han 200 timer af de 481 timer i kvartalet, der udløser den skattefrie bonus.

Hos fagforbundet 3F kender man udmærket problemstillingen.

– Vi mener, at hvis man er beskæftiget med tillidsrepræsentant-arbejde og får erstatning for det, så burde det altså også tælle som arbejde. Men jeg kan godt tvivle på, om beskæftigelsesministeren vil gøre noget ved det, siger A-kasse-A-kasse-formand Morten Kaspersen.

I SF vil arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen nu stille spørgsmål til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Udover at tillidsrepræsentanter risikerer at blive snydt for deres skattefrie bonus, så kan reglerne lægge en alvorlig dæmper på lysten til at blive kollegernes forlængede arm, vurderer Eigil Andersen.

– Det her duer ikke. For tillidsmanden er en hovedhjørnesten på arbejdsmarkedet, der forsvarer kollegaernes rettigheder og sørger for at overenskomsten bliver overholdt. Vi har brug for at mange gerne vil være tillidsrepræsentant. Så nu vil jeg tage sagen om med ministeren, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.