24. april 2024

Krimi: Politiets Task Force Øst og Kriminalteknisk Center har netop afsluttet undersøgelsen af to køretøjer, der blev beslaglagt ved en politioperation torsdag den 3. februar 2011.

Undersøgelsen bekræfter, ifølge politiet, at der er tale om ”klonede” biler, der er stjålet i udlandet og som efterfølgende har skiftet identitet.

– Kloning af biler er organiseret kriminalitet på tværs af landegrænser. Vi har en ret sikker formodning om, at der kører mange klonede biler rundt i Danmark, og sammen med vores kolleger i Europa går vi målrettet efter at få efterforsket og standset den trafik, siger politiinspektør Magnus Andresen, Task Force Øst.

Ved politioperationen den 3. februar blev der gennemført ransagninger i både Danmark og Tyskland. I Danmark blev der beslaglagt 11 biler af mærkerne Audi, Porsche, VW, BMW, Hummer og Lamborghini, der nu undersøges nærmere af politiet. Tysk Politi beslaglagde to personbiler og flere motorcykler af mærket Harley Davidsson.

En 37-årig dansk mand blev anholdt og er foreløbigt er sigtet for syv forhold af tyveri og forfalskning af køretøjer. Personen blev ved et grundlovsforhør i Københavns Byret den 4. februar varetægtsfængslet i fire uger.

Den fængslede person har, ifølge politiet, tætte relationer til medlemmer af rockergruppen Hells Angels, og det er politiets mistanke, at medlemmer af Hells Angels er involveret i den kriminelle aktivitet.

Politiet i Danmark, Sverige og Tyskland har i længere tid efterforsket mod en international organisation, der mistænkes for omfattende, organiserede tyverier af dyre luksusbiler.

Biltyverierne er sket i flere europæiske lande. Luksusbilernes identitet er blevet ændret ved at udskifte bilens stelnummer og klonet med en identitet fra et andet tilsvarende køretøj. Ved hjælp af falske dokumenter er køretøjerne blevet indregistreret med den klonede identitet, og køretøjerne er solgt til både autoforhandlere og private købere rundt om i Europa herunder i Danmark. Samlet er der i perioden, hvor efterforskningen har stået på, beslaglagt ca. 40 klonede køretøjer i Danmark, Sverige og Tyskland.

Kloning – et eksempel:
En nyere luksus-bil stjæles i Belgien. De kriminelle finder en tilsvarende bil i Holland – og får evt. under en prøvetur hos en forhandler adgang til registreringsattest og stelnumre etc. Den stjålne bil fra Belgien får nu en ny ”identitet” som hollandsk, idet papirerne forfalskes. Samtidigt udfiles det eksisterende stelnummer og det nye præges, hvilkett kan gøres så professionelt, at kun et autoriseret værksted eller grundige tekniske undersøgelser kan afsløre kloningen. Bilen, der tilsyneladende er hollandsk , indføres derefter i Tyskland, hvor den synes og indregistreres og kan eksporteres videre til Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.