Hooligans for retten inden næste kamp mellem FCK-Brøndby

København: Københavns Politi har rejst tiltale mod en række hooligans efter urolighederne i forbindelse med superligafodboldkampen mellem FCK og Brøndby den 19. september sidste år i Parken. Episoderne fandt sted på Trianglen inden fodboldkampens start og på tribunerne under afvikling af kampen.

Det drejer sig primært om overtrædelser af straffelovens § 134a (grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted), § 119, stk. 1 (vold og trusler mod politibetjente), § 290, stk. 1 (hærværk), § 244 (simpel vold) og § 245, stk. 1 (grov vold).

Første retssag er den 8. februar. Den finder sted tirsdag kl. 9.30 i retssal 18, Københavns Byret, og sagen drejer sig om overtrædelse af straffelovens § 134a, ved at have deltaget i grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted, idet tiltalte sammen med flere andre foretager et opløb fra Søerne mod Trianglen mod en gruppering af FCK-fans, og derefter deltager i et fælles angreb med kasteskyts mod disse fans.
I den forbindelse vil der i retten blive afspillet videooptagelser, der dokumenterer forløbet.

Indtil videre er 12 sager berammet i februar og marts. Anklagemyndigheden tilstræber at få yderligere 9 sager afgjort i samme periode, og afventer derudover en række sager, der endnu ikke er færdigefterforsket.

Samtlige sager forsøges afgjort inden 20. marts, hvor der igen er kamp mellem FCK og Brøndby.

Der arbejdes endvidere på at få de fleste af de tiltalte optaget i hooligan-registeret med henblik på at give dem forbud mod at være tilstede ved fodboldkampe i de kommende to år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.