25. april 2024

København: Special-Patruljen på Station City har siden 5. januar 2011 gennemført en målrettet aktion mod den åbenlyse handel med narkotika på Vesterbro. Aktionen var i sær rettet i mod unge afrikanske mænd, oplyser Københavns Politi.

Special-patruljens observationer og gode samarbejde med borgerne på Vesterbro førte til at politiet fik så grundlæggende efterretninger, at der kunne gennemføres anholdelse af et stort antal afrikanske pushere.

32 personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af straffelovens § 191 og lov om euforiserende stoffer.

Politiet har sigtet de personer, der købte narkotika, for besiddelse.

Flere af de afrikanske personer er tillige sigtet for overtrædelse af udlændingelovgivningen, fordi de opholdt sig ulovligt i Danmark efter at have fået afslag på asyl eller overtrådte allerede givet indrejseforbud.

Flere herboende afrikanere er, udover de før nævnte, sigtet for salg af narkotika, dog uden at være fremstillet i grundlovsforhør.

En indsats med sidegevinst
I forbindelse med indsatsen observerede politiet, at 3 rumæner stjal fra en mand (lommetyveri). De 3 personer blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet for lommetyveri.

Endelig blev en rumænsk mand fundet i besiddelse af en ulovlig kniv og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.