19. april 2024

Ishøj: Det har ikke været nemt, men ved en stor fælles indsats er hjemmeplejen i Ishøj Kommune nået frem til alle borgere trods den seneste tids glatte føre

I mange af landets kommuner meldes der om nødberedskab i hjemmeplejen, der tager sig af plejen af ældre og syge. Årsagen er sne- og isglatte veje og fortove. Men i Ishøj er det lykkedes sosuassistenterne, -hjælperne og sygeplejerskerne at nå frem til alle ældre takket være en stor fælles indsats.

Der har været mange forsinkelser, men bortset fra enkelte rengøringer, har borgerne fået den hjælp, som de er berettiget til. Det fortæller Iben Bardino, der er distriktsleder i hjemmeplejen i Ishøj Kommune:

– Heldigvis har personalet taget det med godt humør og har kunnet joke med det, selvom de skøjter rundt på gader og fortove. Medarbejderne ringer rundt til hinanden og hjælper deres kollegaer, når det er nødvendigt. Blandt andet har de skubbet hinandens biler fri fra parkeringspladsen, så de kunne komme videre til næste besøg. En del har gået rundt, fordi der er for glat til, at de kan cykle, siger Iben Bardino.

Flere sygemeldinger
Men det har ikke været uden omkostninger at trodse det glatte føre:

– Det er spejlglat, og vi har haft rigtig mange, der er faldet derude. Desværre nogle så alvorligt, at vi er ramt af tre langtidssygemeldinger. Vi kommer frem, men det er med livet som indsats, fortæller distriktslederen.

Ifølge Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) fortjener personalet i hjemmeplejen anerkendelse for, at de risikerer liv og lemmer for at kunne levere en god service til borgerne:

– Jeg vil gerne rose personalet i hjemmeplejen for den kæmpe indsats, som de gør i disse dage for at nå frem til de ældre og syge borgere. Personalet har været meget fleksibelt og udviser en kampånd, som kommunen kan være stolt af, siger borgmesteren, der samtidig opfordrer borgere og boligselskaber til løbende at sørge for, at der er ryddet for sne og saltet, så plejepersonalet kan komme frem uden at skulle sætte helbredet på spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.