25. april 2024

Ishøj: Blot tre måneder efter, at regeringen udpegede Vejleåparken i Ishøj som ghetto, sletter den nu boligområdet fra listen over ghettoområder i Danmark. Ishøjs borgmester ryster på hovedet over regeringens hovsa-politik

I oktober sidste år udpegede regeringen 29 boligområder som ghettoer. Nu bliver de reduceret til 26. De tre boligområder, som ikke længere lever op til definitionen på en ghetto, er Vejleåparken i Ishøj Kommune, Sebbersundvej i Aalborg og Tåstrupgård i Høje Taastrup. Det skriver Jyllands-Posten i dagens avis.

De tre boligområder pilles af listen, fordi de ikke længere opfylder mindst to af de tre kriterier for, at regeringen kalder et boligområde for en ghetto. De tre kriterier er, at indvandrere og efterkommere skal udgøre mere end 50 procent af beboerne, at 40 procent af beboerne står uden job eller uddannelsesplads, og at mere end 270 ud af 10.000 beboere har fået en dom for en forbrydelse.

Færre kriminelle
I Vejleåparken var det kriteriet om andelen af kriminelle, der sendte boligområdet ind på ghettolisten – og nu altså ud igen, da andelen af domme for kriminalitet er faldet fra 277 til 251.
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp glæder sig over, at Vejleåparken ikke længere er en ghetto, men han har samtidig kun hovedrysten til overs for regeringens hovsa-politik på området:

– I oktober sidste år blev Vejleåparken hen over en nat gjort til ghetto, fordi regeringen ændrede kriterierne. Vi har hele tiden vidst, at kun 3,5 kriminelle personer skulle flytte fra Vejleåparken for, at det ikke længere var en ghetto. Jeg er glad for, at den betegnelse nu er fortid, for den har været helt ufortjent. Vejleåparken må i tre måneder have været Danmarks smukkeste ghetto, siger Ishøjs borgmester med henvisning til, at boligområdet lige er renoveret for 1,8 milliarder kroner.

Fordobling i antallet af tilflyttere
Samtidig er andelen af ressourcestærke beboere støt stigende:

– De seneste to måneder har vi oplevet en fordobling i antallet af tilflyttere. Ressourcestærke børnefamilier vælger Vejleåparken til, og det er ikke ligefrem, hvad jeg forbinder med en ghetto Den gennemsnitlige indkomst for en familie i Vejleåparken er på næsten 400.000 kroner om året, lyder det fra borgmester Ole Bjørstorp.

Han opremser et par andre eksempler på, at udviklingen i Vejleåparken peger i en anden retning end det, man normalt forbinder med en ghetto.
I en naboskabsundersøgelse fra sidste år svarede tre ud af fire beboere ja til, at de er enten glade eller meget glade for at bo i Vejleåparken og 75 procent af beboerne har et arbejde – det gælder både for etniske danskere og beboere med anden etnisk baggrund end dansk. Det gør Vejleåparken til det boligområde i landet, hvor flest nydanskere er i job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.