PET chef: De anholdte er militante islamister

PET chef Jakob Scharf er overbevist om, at man har afværget et nært forestående terrorangreb. Foto: PET.dk

PET chef Jakob Scharf er overbevist om, at man har afværget et nært forestående terrorangreb. Foto: PET.dk


København: PETs chef, Jakob Scharf, kalder de anholdte for ‘militante islamister’.

– Med anholdelserne er det lykkedes at afværge et umiddelbart forestående terrorangreb, hvor flere af de mistænkte, der må betegnes som militante islamister med forbindelser til internationale terrornetværk, efter PET’s opfattelse ville forsøge at trænge ind i JP/Politikens Hus i København og dræbe så mange som muligt af de tilstedeværende personer, siger PET chefen Jakob Scharf og fortsætter:

– Anholdelserne understreger alvoren af den terrortrussel, som er rettet mod Danmark og især mod institutioner og personer med tilknytning til tegninge-sagen.

– Når det har været muligt at afværge de konkrete terrorplaner, skyldes det en omfattende og meget krævende efterforskningsindsats i både Sverige og i Danmark og ikke mindst et yderst effektivt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti og den danske efterretningstjeneste, slutter Jakob Scharf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.