Vejret kan vanskeliggøre handicap-kørsel juleaften
Trafik: Den forventede vanskelige vej- og vejrsituation i julen risikerer at medføre forsinkelser for kørslen med handicappede juleaften – og i værste fald aflysninger.

Trafikselskabet Movia kan allerede nu se, at der vil opstå betydelige forsinkelser i forhold til de tidspunkter for ud- og hjemkørsel juleaften, der er aftalt med kunderne for 3-4 uger siden.

Glatte vejbaner og store mængder sne, der ikke er ryddet de sidste 14 dage, betyder, at Flextrafiks biler ikke kan køre med normal hastighed. Derfor forventer Movia op til 2-3 timers forsinkelse og i værste fald, at bilerne slet ikke kan komme frem.

– Vi er nødt til at garantere for sikkerheden for både kunder og chauffører. Derfor følger vi løbende Vejdirektoratet, DMI og politiets meldinger, og hvis de fraråder al unødvendig udkørsel, er vi naturligvis også nødt til at holde chaufførerne hjemme, selv om vi ved, at mange kunder vil være kede af ikke at holde juleaften med familien, siger Per Gellert, Trafik- og rådgivningscenterchef i Trafikselskabet Movia.

Han opfordrer alle de kunder, der har bestilt julekørsel hos Flextrafik, til at overveje, om det er nødvendigt at rejse ud juleaften. Specielt hvis man er afhængig af at skulle hjem til medicinsk behandling eller hjemmeplejeaftaler. Det er nemlig ikke kun udturen, men også hjemturen der risikerer at blive forsinket eller aflyst. Desuden skal man overveje, om man i stedet kan blive hentet af familie eller venner.

Vejret betyder også, at der skal udvises ekstra forsigtighed, når kunderne, som ofte bruger hjælpemidler, skal følges til og fra indgangsdøren. Sne og is på fortove, gangstier, indkørsler og trapper gør det besværligt og farligt for både chauffører og passagerer. Derfor opfordrer Movia Flextrafik familie og venner til at hjælpe med at sikre, at adgangsforholdene er i orden ved at rydde sne og strø salt.

Kunder, der skal ud at køre med Flextrafik juleaften, bør være tålmodige. Så vidt det er muligt, vil kunderne få besked, hvis vognen er mere end 15 minutter forsinket, og chaufføren vil ringe 10 minutter før, han er fremme ved kunden. Man kan hjælpe med at formindske forsinkelser ved at være klar til afgang, når bilen når frem, og eventuelt stille sig ud til hoveddøren. Kunderne skal også huske at iføre sig varmt tøj, da det bliver både koldt og blæsende.

Flextrafik har planlagt at køre cirka 5.000 ture juleaften, hvilket er dobbelt så mange som på en normal dag. Desuden er turene koncentreret i tidsrummet kl. 15-18 og 21-23. Flextrafik har knap 700 biler på gaden juleaften.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.