Alle skoler i København får socialrådgivere

København: Erfaringerne med socialrådgivere på folkeskoler har så positiv effekt på fravær, kriminalitet og konflikthåndtering, at alle folkeskoler nu får socialrådgivere.

Uro i hjemmet, skilsmisse mellem mor og far og dårlig trivsel i klassen er hændelser, der kan få et barn til at pjække fra skolen, have problemer med kammeraterne og have uroskabende adfærd. Men et forsøg med socialrådgivere på 29 folkeskoler viser, at socialrådgiverne er dygtige til at få eleverne på rette vej igen. Derfor bliver projektet nu udvidet til at gælde alle 56 folkeskoler i København.

– Børn, der har problemer, skal hurtigst muligt hjælpes, før deres problemer vokser sig store og svære at læse. Det her projekt viser, at socialrådgivere med deres ekspertise kan hjælpe børnene tidligt, for jo tidligere vi får børnene i god trivsel og på rette spor, jo større er sandsynligheden for, at de får en god skolegang og ikke kommer i dårligt selskab i fremtiden, siger projektleder Mette Meisner.

En før- og eftermåling af elever, der har været tilknyttet en socialrådgiver viser blandt andet, at andelen af elever, hvor der er bekymring om fravær, er faldet med 36 procent og andelen af elever, hvor der er bekymring om kriminel adfærd, er faldet med 27 procent. Derudover er andelen af elever, der ikke er i stand til at håndtere konflikter, mere end halveret.

Fra 1. kvartal 2011 januar bliver ordningen udvidet, så der kommer socialrådgivere ud til alle københavnske folkeskoler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.