24. april 2024

Hele landet: Der er flere slags klokkespil, der ringer julen ind. I december måned eksploderer salget af kondomer.

Julefesterne er over os. Og danskernes kondomkøb slår alle rekorder i december i takt med lysterne til årets julefrokoster.

Hos et af de førende kondommærker i verden, Durex, stiger salget på deres danske hjemmeside i julefrokostsæsonen med 51 procent i forhold til måneden før. Hos 7-Eleven ligger tyve procent af hele deres årlige omsætning af kondomer i december.
På nettet er der også godt gang i juleforberedelserne før de årlige julefester.

– Når julebryggen kommer, ser vi en stigning i vores kondomsalg på mellem 20 og 30 procent. Vi har 2500 ekstraordrer i julefrokostperioden; både på glidecreme, kostumer og andre erotikting, hvoraf de cirka 1000 ordrer er kondompakker. Det hele stiger i vores 21 webshops, siger Kondomland.dk’s bestyrer, Thomas Pedersen.

Det danske kondommærke Protex oplyser, at de sælger 30 procent flere kondompakker i december end resten af året, siger salgsmanager, Michael Petersen.

Og det er ikke kun det forhåndsbestilte kondomsalg, der vokser. Også de pludselige lystkøb af kondompakker boomer i december, når sprutten går ind. De nyeste tal fra 7-Eleven taler sit tydelige sprog. Tyve procent af alle de kondompakker, der bliver langet over disken, sker i december.

– Nytårsaften er den største dag på hele året, skarpt efterfulgt af alle fredage og lørdage i december måned, siger indkøbschef i 7-Eleven, Morten Vedel, som oplyser, at der i år bliver solgt et godt stykke over 100.000 pakker kondomer fra de knap 100 7-Eleven på landsplan.

Og der er ingen tvivl om at folk, der smækker en pakke med ti styks kondomer til en 50’er op på disken i butikken, skal bruge dem nu.

– Knap halvdelen af det totale kondomsalg på et helt døgn ligger mellem klokken 22.30 til 01. Det er impulskøb, og derfor tror jeg godt, vi kan konkludere, at det er fredag og lørdag nat i december, der er mest gang i aktiviteterne på de her produkter, siger han.

I hvert fald er det tydeligt, at der er lagt i kakkelovnen til en festlig aften.

– Vi kan se, at de samtidigt køber øl, vin, spiritus og cigaretter, konstaterer Morten Vedel fra 7-Eleven.

Dog er det ikke alle, som får købt kondomer i juletiden. Tal fra Danmarks Apotekerforening til viser, at salget af fortrydelsespiller i december måned for to år siden var det højeste på hele året, samt at december sidste år lå næsthøjest i antallet af solgte fortrydelsespiller, kun overgået af en varm sommer i juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.