19. april 2024

Uddannelse: Studerende ved University College Sjælland (UCSJ) kan nu tage eksamen over Skype.

To studerende har netop været til eksamen over Skype og det var så stor en succes, at det fremover vil blive langt mere udbredt i UCSJ.

UCSJ udbyder allerede flere uddannelser som e-læring og i løbet af 2011 vil det være muligt at tage alle UCSJs uddannelser som e-læring. UCSJ arbejder løbende på at udvikle studieformen og udnytte forskellige it-værktøjer og medieplatforme bedst muligt.

Uafhængig af geografien og styr på nerverne
– UCSJs e-læringsuddannelser har studerende i hele Europa, og da studieformen generelt udmærker sig ved at gøre den studerende uafhængig af geografien, har vi nu forsøgt os med afsluttende eksamen over Skype, forklarer studiekoordinator for pædagoguddannelsen som e-læring Bennyé D. Austring.

De to pædagogstuderende, der skulle til afsluttende mundtlig eksamen i faget IIS (Individ, Institution og Samfund) bor begge for tiden i Bruxelles.

Studerende Wafaa Abou Hussein havde ingen forbehold, før hun skulle til sin første eksamen over Skype:

– Det var som en almindelig eksamen, jeg følte bare ikke helt samme pres, som hvis jeg var fysisk tilstede foran eksaminator og censor.

Wafaa ser flere fordele ved eksamensformen:

– Jeg behøver ikke længere at tænke på, at jeg skal rejse et par gange om året for at aflægge eksamen i Danmark. Jeg synes hele formen er innovativ og jeg tror helt klart, at flere vil benytte sig af muligheden.

Fremtidens eksamensform?
– Det er ikke alle studerende, der vil føle sig trygge i en sådan situation, og jeg tror ikke, at formen kan tilpasses alle fag og alle typer eksamen. Men vi kan i hvert fald konstatere, at vi i UCSJ nu har en udmærket mulighed mere i viften af eksamensformer og et rigtig godt tilbud til studerende i udlandet, slutter Bennyé D. Austring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.