19. april 2024

Pjece skal oplyse om socialt bedrageri i Albertslund Kommune.
Pjece skal oplyse om socialt bedrageri i Albertslund Kommune.

Albertslund: Som vi har skrevet i de seneste par dage, arbejder mange kommuner aktivt på at forhindre socialt bedrageri. Det gør man også i Albertslund Kommune, hvor har man udgivet en pjece om socialt bedrageri.

Albertslund Kommune har gennem en årrække arbejdet målrettet for at afdække og forhindre socialt bedrageri. Blandt andet har man oprettet en speciel enhed, ‘Team Socialt Bedrageri’, som arbejder på tværs af forvaltningerne.

Et af de tiltag som Team Socialt Bedrageri har gjort, er udgivelsen af en 4-siders pjece. I pjecen gives der et eksempel på en kontanthjælpsmodtager, som får et arbejde, hvor lønnen udbetales sort. Ifølge pjecen, får kontanthjælpsmodtageren dermed udbetalt ca. 12.000 kroner om måneden i uberettiget kontanthjælp.

Til sidst i pjecen gives der et par råd om hvad man selv bør gøre hvis man er i tvivl om de ydelser man modtager er lovlige og hvad man skal gøre, hvis man har mistanke om at andre begår socialt bedrageri.

Uvidenhed ofte skyld i snyd
Ifølge Albertslund Kommune skyldes misbrug af sociale ydelser ofte, at modtageren ikke er klar over, eller opmærksom på, hvilke oplysninger man som borger har pligt til at give kommunen.

Det forsøger man så ifølge kommunen at hjælpe med, både gennem pjecen og på sin hjemmeside.

Send beviser fra Facebook til kommunen
Borgere der vil anmelde socialt bedrageri til Albertslund Kommune kan gøre det telefonisk, eller via kommunens hjemmeside, hvor man kan vælge at være anonym.

På hjemmesiden kan man vedhæfte filer, som underbygger ens mistanke. På hjememsiden nævnes f.eks. ‘print screens’ (skærmbilleder -red.) fra det populære socialenetværk Facebook. Det er også muligt at vedhæfte fotos til sin anmeldelse.

Dokumentation: Stop socialt bedrageri Brochure fra Albertslund Kommune i .pdf format.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.