25. april 2024

Lejre: Lejre kommune har siden marts måned sparet 1,8 mio. kroner i sager om socialtbedrageri.

De mange penge er blandt andet sparet som følge af anonyme henvendelser til kommunens ‘Team Kontrol’, der tager sig af sager om socialtbedrageri.

Lejre Kommunes Team Kontrol modtager et stigende antal anmeldelser med mistanke om snyd med sociale ydelser og ifølge kommunen har kontrolenhedens undersøgelser vist, at der i de fleste tilfælde er tale om snyd, når kommunen modtager anmeldelser fra borgere.

Anmeldelserne er tit anonyme og ifølge kommunen er anmelderen ofte fra vennekredsen eller familien.

– Det tyder på, at borgerne også bliver mindre tolerante overfor snyd, og ikke vil acceptere misbrug af det sociale system, siger borgerservicechef Jessie Lynggaard.

Der anmeldes typisk sager, hvor borgere har oplyst at de er eneforsørger i husstanden og derfor modtager sociale ydelser som fx boligsikring, tillæg som enlig pensionist, børnetilskud og økonomisk friplads, men reelt ikke er det.

Det kan også være sager, hvor borgeren udfører sort arbejde, og samtidig modtager kontanthjælp, sygedagpenge eller førtidspension.

– Det handler jo i sidste ende om vores alle sammens penge, og mange bliver stødt på deres retfærdighedsfølelse, når de ser at andre udnytter – eller direkte snyder – vores fællesskab, siger borgmester Mette Touborg (SF).

Kommunens sagsbehandlere er opmærksomme på, at der kan være situationer, som umiddelbart virker mistænkelige, men som viser sig ikke at være det.

– Det er selvfølgelig en balancegang. Vi kan ikke være uenige om, at vi ikke tolererer socialt bedrageri, men samtidig ønsker vi heller ikke en situation, hvor vi alle går og mistænkeliggør hinanden, slutter borgmester Mette Touborg.

Tema: Socialtbedrageri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.