20. april 2024

Borgerne i Kalundborg kan angive hinanden via en krypteret hjemmeside. Arkiv foto: Ezgi Platin.
Borgerne i Kalundborg kan angive hinanden via en krypteret hjemmeside. Arkiv foto: Ezgi Platin.

Kalundborg: Borgerne i den vestsjællandske kommune Kalundborg, kan helt anonymt angive hinanden via en krypteret løsning på kommunens hjemmeside.

Kommunens borgere kan anmelde mistanke om socialt bedrageri og borgere kan her vælge at anmelde helt anonymt og sikkerheden for anmelderen er i denne forbindelse helt i top, det lover teamleder Charlotte Brix fra kommunens kontrolgruppe.

– Det, der rent teknisk sker, er, at anmeldelsen sker via en https-forbindelse – her kan man ikke hacke sig ind og snuse, forklarer Charlotte Brix.

Kommunens kontrolgruppe, der tager sig af at undersøge anmeldelser om socialtbedrageri, får tre til fem anmeldelser via kommunens hjemmeside om ugen. Desuden modtager man cirka samme antal anmeldelser pr. telefoniske.

Sager der omfatter 137 borgere er afsluttet med resultat
– Vi kigger på alle anmeldelser, og de anmeldelser som intet har på sig gør vi ikke mere ved. Det kan eksempelvis være en anmeldelse om en enlig mor, hvis kæreste bor på adressen. Men hvor vores undersøgelser viser at moren ingen ydelser modtager – altså er alt i sin skønneste orden, forklarer Charlotte Brix.

Til gengæld tager kontrolgruppen fat i de anmeldelser hvor der viser sig at være givet forkerte ydelser.

– De anmeldelser der fører til sager og samtale med borgeren ender oftest med at borgeren erkender forholdene. I de sager hvor kontrolgruppen træffer en beslutning imod borgeren, vejledes der altid omhyggeligt i muligheden til at klage til Det Sociale Nævn, forklarer ikt- og borgerservicechef Peter Trebbien.

Kun få vælger at klage over afgørelsen. Kalundborg Kommunes kontrolgruppe har afsluttet sager, hvor 137 borgere er berørte – af disse er der indgivet klage over fire sager. Af disse fire har kommunen fået medhold i de tre og en klagesag er endnu ikke afsluttet.

Tema: Socialtbedrageri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.