Kongehuset slår dørene op for Eremitageslottet

I dag er det muligt at komme indenfor i Eremitageslottet. Foto: Thomas Bredøl.

I dag er det muligt at komme indenfor i Eremitageslottet. Foto: Thomas Bredøl.


Klampenborg: I dag er det muligt at komme indenfor i Eremitageslottet, som ligger i Dyrehaven, nord for København.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe har i anledning af Dansk Flygtningehjælps kommende Landsindsamling givet ekstraordinær tilladelse til at åbne Eremitageslottet.

Slottet er åbent i dag, hvor der er adgang mellem kl. 9-17.

Slottet ligger smukt placeret på et højdedrag midt i Dyrehaven og er et af Danmarks helt unikke historiske og arkitektoniske perler. Slottet bruges til jagtselskaber i forbindelse med de kongelige jagter i Dyrehaven, og det hører til sjældenhederne at offentligheden får lov til at komme inden for slottets mure.

Eremitageslottet blev opført som jagtslot af Christian VI i årene 1735-36 og betragtes som et af senbarokkens ypperste værker på dansk jord. Slottet er indrettet af hofbygmester Lauritz de Thurah, der har været inspireret af flere forskellige stilarter, der spænder fra senbarokken til rokoko.

Men nu er chancen der for at se slottet og komme på rundvisning med kunsthistoriestuderende.

Entréen er 50 kroner, som går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps arbejde.

Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling sætter i år fokus på nødhjælp i verdens brændpunkter, men også i verdens mange glemte konflikter.

43 millioner mennesker anslås at være på flugt i verden. Dansk Flygtningehjælp arbejder med at sikre nødhjælp og beskyttelse af flygtninge til tusinder af familier i mere end 30 lande i verden.

Ved at besøge Eremittageslottet støtter man Dansk Flygtningehjælp arbejde i verdens brændpunkter, men også i de mange glemte krige og konflikter, hvor der er enorme behov for hjælp.

– Det er en god mulighed for at bruge en søndag på både at opleve en af Danmarks kulturhistoriske perler, og i samme åndedrag være med til at hjælpe verdens flygtninge, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.