20. april 2024

Slagelse: På Gammeltorv i Slagelse opsættes der nu en skulpturgruppe i bronze af kunstneren Torben Kapper.

Den nye skulpturgruppe opsættes i løbet af næste uge og vil blive officielt indviet i november. Kunstprojektet er støttet af Statens Kunstfond og er en del af kunstfondens projekt om ”Kunsten i det offentlige rum”.

Kunsten i det offentlige rum
På tirsdag den 26. oktober starter opsætningen af den nye skulpturgruppe, og allerede i slutningen af næste uge vil kommunens borgere kunne opleve skulpturerne i Slagelses bymidte. Den nye kunst i det åbne byrum er støttet af Statens Kunstfond med 1,2 mio. kroner og er en del af kunstfondens projekt om ”Kunsten i det offentlige rum”. Derudover er skulpturgruppen støttet af Slagelse Kommune med i alt 325.000 kr. og 75.000 kr. fra Sct. Michaels Nat.

Statens Kunstfond har gennem sin mere end 40-årige eksistens støttet udførelse af kunstværker i det offentlige rum. Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum modtager derfor årligt ansøgninger fra statslige institutioner, kommuner og andre instanser, der ønsker at få kunst som en del af de daglige omgivelser.

Tilbage i 2006 mødtes repræsentanter fra Slagelse Kommune med bestyrelsen for Statens Kunstfond omkring muligheden for at få placeret et eller flere kunstværker i byens rum, som resulterede i et samarbejde mellem kommunen og Statens Kunstfond i 2007.

Anerkendt kunstner står bag skulpturerne
Statens Kunstfond og Slagelse Kommune besluttede siden hen, at det skulle være kunstneren Torben Kapper, som skulle udføre kunstværket, der skulle opsættes i byens rum. Torben Kapper er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1994. Han har tidligere udført udsmykninger i bl.a. Odense og Vejleåparken samt udstillet på bl.a. Arken.

– Det er dejligt, at kommunens borgere får endnu et kunstværk at nyde i bymidten af Slagelse. Skulpturgruppen har været længe undervejs, men den var bestemt også værd at vente på. Jeg håber rigtig mange vil lægge vejen forbi Gammeltorv og nyde det nye kunstværk, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i kommunen, Anders Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.