Grand Prix for sæbekassebiler på Toftegårds Plads

København: I efterårsferien omdannes Toftegårds Plads til en spektakulær racerbane for sæbekassebiler. Og har man ikke en sæbekassebil stående hjemme i garagen, som man lige kan trille frem til lejligheden, så kan man selv bygge en på det store udendørsværksted, som Valby Kulturhus og Zone2 etablerer til formålet.

Er du på udkig efter en familiebegivenhed i efterårsferien, der kombinerer fart, værktøj, muskelkraft, design og caféhygge? Så læg vejen forbi Toftegårds Plads, hvor VALBY:Ræs byder på en vifte af spektakulære aktiviteter for børn.

Her kan du bygge din egen sæbekassebil efter alle kunstens regler. Der opstilles et stort friluftsværksted, hvor materialer, værktøj, skruer og møtrikker stilles til rådighed. Her kan du også teste dine køreteknik på den store trafikbane, der indrettes med syge sving og seje kurver på Toftegårds Plads. Og endelig kan du deltage i det krævende racerløb, Valby Sæbekasse Grand Prix, hvor den hurtigste sæbekassebil vinder præmier.

Skulle du undervejs få brug for en stille stund mellem alle aktiviteterne, er der mulighed for at se film sammen med andre børn eller nyde lidt lækkert fra Café Mæt i Valby Kulturhus, der til lejligheden har sammensat en særlig racermenu med møtriksnacks og motorolie.

– Det bliver et rent inferno af fartglade børn, fortæller Lars Becher fra Valby Kulturhus. Vi har allieret os med et par dygtige voksne, der ved alt om, hvordan man bygger en sej sæbekassebil. Og vi har skaffet masser af hjul, så hvis man ikke har hjul med hjemmefra, så kan man købe fire styk hos os for blot 100 kr. Og så er det ellers bare med at komme i gang og bruge fantasien.

– Vi opstiller desuden en spektakulær trafikbane, der kommer til at fylde en pæn del af Toftegårds Plads. Her vil ungerne kunne afprøve deres sæbekassebiler og der vil også være mooncars, så man kan få sig en hurtig tur rundt på banen, siger Lars Becher.

Begivenheden strækker sig over tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien og henvender sig ikke kun til drenge. Pigerne og de voksne er også meget velkomne til at være med.

– Når der skal bygges sæbekassebiler, er det en kæmpe fordel, hvis de voksne giver deres børn en hjælpende hånd. For det første involverer arbejdet værktøj, for det andet er det meningen, at ungerne efterfølgende skal bruge sæbekassebilen i det racerløb, som vi afslutter hver dag med at gennemføre, siger Lars Becher.

Og skulle man trænge til en pause midt i arbejdet, så kan man jo altid slå sig ned i pitstopteltet, som Café Mæt har indrettet, og nyde en god sort kop kaffe på ægte værkstedsmanér.

Se mere: Valby:Ræs i efterårsferien (eksternt link)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.