25. april 2024

København: Folketingetsombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen er gået ind i sagen om mulig uberettiget refusion fra staten i en række kontanthjælpssager i Københavns Kommune.

Det er sket efter en henvendelse fra en kontorchef i Københavns Kommune med oplysninger om uberettiget refusion fra staten i en række kontanthjælpssager i kommunen i forbindelse med et bestemt aktiveringstilbud. Kontorchefen henvendte sig til ombudsmanden med sine observationer og vurderinger før sagen blev offentligt kendt.

Ombudsmanden besluttede meget hurtigt at bringe oplysningerne videre til den ansvarlige minister på området, beskæftigelsesministeren, for at ministeren kunne tage stilling til hvad der eventuelt kunne eller skulle gøres i sagen. Samtidig bad ombudsmanden beskæftigelsesministeren om at holde ombudsmanden underrettet om hvad ministeren foretager sig i sagen.

– Efter kontorchefens oplysninger har Københavns Kommune i en række tilfælde hævet for meget i refusion. Han mener også at der kan være tale om at ledige ikke har fået et tilstrækkelig kvalificeret aktiveringstilbud. Disse oplysninger var efter min mening så alvorlige at jeg valgte straks at bringe dem videre til beskæftigelsesministeren, siger ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen og fortsætter:

– I virkeligheden er der først og fremmest tale om spørgsmål der skal afklares mellem to offentlige myndigheder, nemlig Beskæftigelsesministeriet og Københavns Kommune. Men da sagen også drejer sig om de lediges rettigheder, følger jeg den tæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.