19. april 2024

Hele landet: Arbejdstilsynet er i dag i aktion på byggepladser over hele landet. Livsfarligt arbejde, tunge løft og klargøring til vinteren er i fokus. SKAT er med i aktionen med særlig fokus på udenlandsk arbejdskraft, sort arbejde og socialt snyd.

For tredje gang i år går Arbejdstilsynet i dag på uanmeldt kontrolaktion på landets byggepladser. Også denne gang er fokus på det farlige arbejde, som præger mange byggepladser, fx arbejde i stor højde, udgravninger og arbejde med store betonelementer. Men Arbejdstilsynets tilsynsførende vil også have opmærksomheden rettet mod andre forhold.

– Det er klart, at vi altid har antennerne rettet imod de farlige arbejdssituationer, når vi kommer ind på byggepladserne, fortæller kontorchef i Arbejdstilsynet Sonja Ploug Jensen. – Der sker mange ulykker i byggebranchen, herunder også ulykker med fatale konsekvenser for de ramte. Men det farlige arbejde er ikke de eneste problemer, vi kigger efter.

Arbejdstilsynet vil ved dagens aktion også holde øje med tunge løft, som bl.a. kan resultere i pludselige skader. Også vinterens komme vil Arbejdstilsynet tage op på byggepladserne.

– På denne tid af året skal bygherrer, entreprenører og håndværkere i gang med at planlægge arbejdet under vinterens mørke, våde og kolde forhold, forklarer Sonja Ploug Jensen. – For fx plørede og mudrede adgangsveje eller manglende belysning er hvert år årsag til mange ulykker, der kan undgås, hvis man forbereder sig i tide.

Arbejdstilsynet samarbejder under dagens aktion med SKAT, der har deres egne folk med ud på byggepladserne. Samarbejdet sikrer en effektiv indsats over for de virksomheder, hvor det kniber med at holde styr på sikkerhed, arbejdsmiljø, ansatte og lønudbetalinger.

Aktionen har været i gang siden morgenstunden og løber hele dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.