Nazi-Jonni kaprer DF-medlemmer

Hele landet: Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse får flere og flere vælgere fra Dansk Folkeparti, siger Jonni Hansen.

Tegninger og terrorfrygt får antallet af medlemmer til at stige hos de danske nazister.

– Medlemstallet er jo svagt stigende, og siden Muhammed-krisen er der selvfølgelig nogle, der er vågnet op til dåd, siger formanden for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, DNSB, Jonni Hansen.

Han ser en klar retning hos de nye medlemmer, der melder sig under hans nazistiske fane.

– En af de nye tendenser, vi finder interessante, er, at det er skuffede medlemmer fra Dansk Folkeparti, der søger vores selskab. De er slet ikke så radikale, som de burde være i forbindelse med den her skæbnesvangre indvandring, vi er udsat for i disse år. Og så melder de sig her i stedet for, siger nazi-lederen Jonni Hansen, som ikke vil oplyse præcise medlemstal.

Professor i statskundskab med speciale i politisk adfærd og psykologi ved KU, Tom Bryder, kender til tendensen med, at Pias eks-medlemmer vandrer over til Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, som professoren skyder på har 4-500 medlemmer.

– Det er jo klart nok, hvor skulle de ellers have været. Dansk Folkeparti er jo det eneste parti, som åbent siger, at de vil sende de fremmede hjem, så at komme fra det parti er jo det eneste alternativ. Siden 2001 er Pia Kjærsgaard og ledelsen fra Dansk Folkeparti begyndt at smide medlemmer ud med en nazistisk fortid. Og de skal jo et andet sted hen, siger professor Tom Bryder, som tilføjer, at Pia og Co. har ekskluderet mange flere end andre partier.

Når man melder sig ind i DNSB, skal man udfylde et felt, hvis man har været med i andre politiske foretagender.

– Det er derfor, jeg ved, at det forholder sig sådan, at vi får en del, der har været medlem af DF og som sådan set er meget skuffede over dem og hele stilen, som slet ikke er konsekvent nok, forklarer Jonni Hansen.

Hos Dansk Folkeparti tager man fuldstændig afstand fra DNSB-formanden og hans beskrivelse.

– Altså, det er åbent for enhver, at Dansk Folkeparti ikke vil have ekstremister. Vi har ikke racister eller ekstremister, og hvis vi endelig opdager, at vi har, smider vi dem ud. Men det er meget, meget sjældent, det sker, og det er ikke noget, jeg kan genkende overhovedet, siger organisatorisk næstformand i DF, Carl Christian Ebbesen.

For professor Tom Bryder er det klart, at DF benægter ethvert kendskab til, at partiets medlemmer søger til Jonni Hansens DNSB.

– Det er klart, de tager afstand. Vi har jo de pæne fremmedfjendske og de grimme. Desuden er det meget begrænset, hvor meget kontakt DF har med sine gamle medlemmer. Det kan rent faktisk være farligt for partiet, vurderer professoren.

Lektor i Statskundskab med speciale i partier, Karina Pedersen, finder det heller ikke underligt, at Dansk Folkeparti ikke vil kendes ved, at eks-DF’ere søger over til Jonnis bevægelse.

– Rent ideologisk er det ikke overraskende, at nogle springer fra Dansk Folkeparti til DNSB på grund af deres klare udlændinge- og integrationspolitik. Men folk råber ikke højt om det. I mange sociale sammenhænge vil de ikke nævne noget om det, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.