27. april 2024

Ringsted: En 32-årig mand fra Ringsted er blevet idømt 3 års fængsel samt en tillægsbøde på 1.550.000 kroner for bedrageri og momssvig af særlig grov karakter for i alt 11,5 million kroner, heraf uberettiget momsrefusion på godt 1,5 million.

Dommen faldt ved retten i Næstved torsdag d. 19. august.

Den 32-årige havde sammen med en medgerningsmand, der er blevet idømt 2 års fængsel, opbygget en ”leasingkarrusel” ved i perioden fra 2006-2008 at have købt en hel del ganske almindelige trailere, som han lod indregistrere. Herefter oplyste han diverse leasingselskaber om, at det drejede sig om kostbare ”grafittirensemaskiner”, hvorved han fik leasingselskaberne til at udbetale sig op til 750.000 kroner pr. stk. for trailerne, der reelt blot var nogle få tusinde værd. Samtidig leasede han de samme ”grafittirensemaskiner” ud til sin medgerningsmand.

Når de to gerningsmænd i en periode havde betalt den månedlige leasingafgift indgav de politianmeldelser om tyveri af 2-4 ”grafittirensemaskiner” til politiet forud for anmeldelserne til forsikringsselskaberne, som herefter i flere tilfælde udbetalte skadeserstatninger til leasingselskaberne, selv om ”maskinerne” ikke var stjålet. Derpå indkøbte de nye trailere, og på den måde fortsatte ”karrusellen”.

Det var SKAT, der efter undersøgelser i forbindelse med momsrefusionen anmeldte sagen til politiet, hvor den er blevet efterforsket af afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Den 32-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.