18. april 2024

Hele landet: Ny kampagne fra SKAT takker alle danskere, der holder sig fra sort arbejde.

”Tak til alle, der siger nej tak til sort arbejde”, lyder overskriften på en ny kampagne mod sort arbejde, som SKAT lancerer i dag.

Ifølge SKAT får danskerne hvert år udført sort arbejde for omkring 48 milliarder kroner. Den seneste rapport fra Rockwool Fonden konkluderer blandt andet, at flere end hver anden dansker har fået udført sort arbejde inden for det seneste år. Derfor lancerer skatteminister Troels Lund Poulsen mandag en ny kampagne, der skal ændre danskernes holdning til sort arbejde.

– Vi vil gerne minde danskerne om, at der er behov for alle skattekroner. Ikke bare til skoler, sygehuse, politi og veje, men også til alle de små ting i hverdagen, som man ikke skænker en tanke, men som bare er der. Det gælder alt fra bænke i parkerne til skaterramper over bøger på biblioteket, siger skatteminister Troels Lund Poulsen.

Formålet med kampagnen er, at møde danskerne med et positivt budskab om, hvad der faktisk kan lade sig gøre, hvis alle betaler skat, og det offentlige dermed får otte milliarder kroner mere om året at gøre godt med.

– Sort arbejde er langt fra et nyt problem, og det er desværre ikke nogen nem opgave at ændre danskernes holdning. Med denne kampagne ønsker vi at fremhæve den gode skattemoral og alle de fælles goder, som vores skattekroner fører med sig. Modtager man en tak, som man ikke fortjener, giver det forhåbentligt også en smule dårlig samvittighed, som gør, at man reviderer sine holdninger til sort arbejde, siger Troels Lund Poulsen.

Danskerne vil i de kommende uger møde budskabet overalt på tv, i biografer, udendørs, på nettet og i trykte medier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.