19. april 2024

Region Sjælland: På et møde i går blev Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder og Regionsrådsformand for Region Sjælland, Steen Bach Nielsen, enige om at fortsætte arbejdet med at etablere et sundheds- og akuthus i Nakskov.

Sundheds- og akuthuset skal blandt andet skal indeholde skadeklinik, medicinsk ambulatorium, lægecenter, kommunale sundhedstilbud, jordemoderkonsultation, akutbil og landingsplads for helikopter.

Begge parter fik lejlighed til at fremlægge de planer og tanker, som de hver især har for at sikre, at befolkningen i yderområder, som har langt til akutsygehus, har god adgang til sundhedsydelser.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder redegjorde for regeringens og Dansk Folkepartis aftale om at afsætte 600 millioner kroner til sundhedstilbud i udkantsområderne og lægehelikopterordning.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen fortalte om Sygehusplanen for Region Sjælland, der med afsæt i Sundhedsstyrelsens faglige rådgivning, samler den akutte og specialiserede behandling af regionens borgere på færre sygehuse og etablerer sundhedscentre forskellige steder i regionen, blandt andet i Nakskov.

Sundheds- og akuthuset i Nakskov er specifikt nævnt i aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti og derfor blev Nakskovs særlige problemer debatteret på mødet.

På mødet udtrykte regeringen anerkendelse af Region Sjællands Sygehusplan, som vil danne grundlag for ansøgning om midler til etablering af et sundheds- og akuthus i Nakskov med udgangspunkt i et fælles visionspapir med Lollands kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.