Hjælpen kom fra oven 240 gange på tre måneder
PR Foto.
PR Foto.

Sjælland og øerne: Akutlægehelikopteren, som dækker hele Sjælland og omliggende øer, har nu været i luften i tre måneder. Det er blevet til i alt 240 flyvninger til akut hjælp.

Siden 1. maj i år har Danmarks første akutlægehelikopter været en del af beredskabet i Region Sjælland og i Region Hovedstaden. Helikopteren har base i Ringsted, hvor den inden for godt 20 minutter kan nå frem overalt på Sjælland.

Det er blevet til i alt 240 missioner siden 1. maj, fordelt på 212 såkaldte HEMS-flyvninger (akuthjælp på skadesteder) og 28 HICAMS-flyvninger (overflytning af patienter mellem sygehuse).

Akutlægehelikopteren er i gennemsnit blevet sendt af sted på 2,6 indsatser pr. dag. Der har været en stor spredning i antallet af flyvninger, som fordeler sig på mellem nul og seks missioner dagligt.

Akutlægehelikopteren har været holdt på jorden på grund af dårligt vejr i 3 procent af beredskabstiden, hvilket er et lidt lavere niveau end internationale erfaringer.

I 11 tilfælde har der været en anmodning fra en vagtcentral om akutlægehelikopterens indsats, som ikke har kunnet imødekommes, fordi helikopteren var på en anden mission. Prioriteringen af helikopterens indsats foregår i et samarbejde mellem vagtcentralen og helikopterlægerne.

Akutlægehelikopteren er en forsøgsordning, som løber i 1½ år
inkl. evaluering. Det er en donation fra TrygFonden, som har muliggjort forsøget.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.