Sæt gode cykelben på dine breve og postkort
De 10 forskellige motiver viser stemningsbilleder fra den danske tour i 2009.
De 10 forskellige motiver viser stemningsbilleder fra den danske tour i 2009.

Hele landet: Post Danmark Rundt suser gennem landet fra 4. – 8. august, og det markeres for første gang nogensinde med et særligt anledningsfrimærke, der udkommer samme dag, som løbet skydes i gang i Holstebro.

– De 10 forskellige motiver viser stemningsbilleder fra den danske tour i 2009 samlet omkring et Danmarkskort, der viser ruten for 2010, hvor alle start- og målbyer er nævnt. Det vil sige Holstebro, Vildbjerg, Randers, Hadsten, Vejle, Nyborg, Odense, Middelfart, Høng og Rudersdal. Frimærkearket er en oplagt souvenir til cykelsportsfans. Man kan beholde den selv eller dele den med andre ved at bruge frimærkerne på sine breve og postkort, siger Lene Reipuert, der er chef for Post Danmark Frimærker.

Faktisk er der tale om lidt af et samlerobjekt, for anledningsarkene med frimærkerne udgives kun i 15.000 eksemplarer. De kan købes på posthuse og i postbutikker over hele landet og hos Post Danmarks kyssepiger, der sælger dem i start- og målområdet i de byer, som touren besøger. Desuden sælges de på postdanmark.dk, vælg køb frimærker. Et ark med 10 selvklæbende frimærker i værdien 5,50 kr. koster 55,00 kr.

– Vi har valgt at udgive de særlige ark med cykelfrimærker for at hylde danskernes store interesse for cykelsporten og deres fantastiske opbakning til Post Danmark Rundt. Frimærket er skabt ud fra en spontan idé, som vores nye trykmaskine og ændrede produktionsmuligheder giver mulighed for at realisere på meget kort tid på trods af travlhed med andre produktioner.

123456789

Skriv et svar