27. april 2024

Hele landet: Bacon er forbudt. Men en livmoderhals er tilladt. Motiverne på personlige dankort spænder vidt.

Personlige dankort hitter. Og der er stor variation i, hvilke motiver folk vil have på sit dankort. Nogle vil bare have et feriebillede eller et billede af børnene, mens andre går til yderlighederne.

For nyligt kom det frem, at et dankort med bacon var blevet afvist, da det kunne virke anstødene, men nu er et dankort med en livmoderhals altså blevet godkendt.

– Jeg havde egentlig forestillet mig, det blev afvist, siger Marchen Neel Gjertsen, der har fået det særprægede billede på sit plastikkort, til Nyhedsbureauet Newspaq.

– Der er jo nogen, der har siddet og godkendt det manuelt, og jeg vil skyde på, at den der har godkendt det, ikke har vidst, hvad der er på kortet. Og så er det blevet godkendt en fredag eftermiddag, så det kan være, der er nogen, der har villet tidligt hjem i Amagerbanken, gætter hun.

Den forklaring kan godt være sandsynlig. PBS, der godkender billederne for bankerne, forklarer nemlig, at kropsåbningen er en smutter.

– Det burde vi have afvist, hvis det havde været åbenlyst for os, hvad det rent faktisk havde været. Så det er et billede, der er smuttet gennem kontrollen, forklarer presseansvarlig Søren Winge til Newspaq.

Men Marchen Neel Gjertsen kan få lov til at beholde sit nye dankort.

– Som udgangspunkt tror jeg ikke, vi vil gøre noget ved det konkrete billede. Men det er klart, at i de her sager, hvor det er en personlig vurdering, der vil vi indskærpe, at de lige skal vende skråen en ekstra gang, hvis de får de her billeder, hvor de faktisk er i tvivl om, hvad de forestiller, siger han.

For en god ordens skyld bliver reglerne lige slået fast med syvtommersøm, før andre får friske dankortideer.

– Kropsåbninger, som kan virke seksuelt anstødelige på folk, det vil vi betragte som en overskridelse af reglerne, slutter Søren Winge.

Billedet er et Marchen Neel Gjertsen selv har taget i forbindelse med et pornoperformanceshow. Det er dog ikke et selvportræt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.