20. april 2024

København: Efter nye afsløringer i TV2 støtter forbundet en omfattende undersøgelse af forholdene i Københavns hjemmepleje.

TV 2 bragte i aften optagelser fra endnu en arbejdsplads i den københavnske hjemmepleje, der tilsyneladende har lignende problemer med arbejdskulturen som Håndværkerhavens Plejecenter. Det er stærkt bekymrende, at problemerne ikke er isoleret til en enkelt arbejdsplads, hvor tingene er gået helt skævt, mener FOA.

– Det er deprimerende at opleve, at flere arbejdspladser har grundlæggende problemer med medarbejdernes holdning til, hvad velfærd er, og hvad en hjemmepleje med ægte kvalitet skal indeholde, siger FOAs formand Dennis Kristensen.

– De medvirkende ansatte har endnu ikke haft mulighed for at forklare sig, men aftenens optagelser rejser så fundamentale spørgsmål om den københavnske hjemmepleje, at jeg må erkende, at kommunen bør iværksætte en undersøgelse, som kan afdække, hvorvidt problemerne med arbejdskulturen alene berører disse to arbejdspladser, siger han.

– De ansatte i den københavnske hjemmepleje, som samvittighedsfuldt passer deres arbejde og yder omsorg og pleje med kvalitet, har krav på at blive fritaget for mistanke. Det samme har de mange tusinde ansatte i resten af landets hjemmepleje. Og det har brugerne og deres pårørende naturligvis også krav på at få en dokumenteret viden om, siger FOAs formand.

– Jeg har ikke været glad for tanken om en kulegravning, fordi en undersøgelse kunne signalere, at alle ansatte er under mistanke, men efter aftenens afsløringer er jeg overbevist om, at en undersøgelse er nødvendig, hvis de øvrige ansatte igen skal kunne få ro til at passe deres arbejde og anerkendelse af deres indsats, siger Dennis Kristensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.