26. april 2024

Hele landet: Nu smager lånehajerne deres egen medicin. En lovændring har gjort, at man kan tage deres penge og beholde dem i 42 dage. Gratis.

Danmarks værste lånebanditter er blevet fanget i egen fælde. Sms-lån markedsføres med nul procent i rente og blot tårnhøje gebyrer. Men det trick ødelægger den nye kreditaftalelov.

Med den nye lov kan man nemlig fortryde alle lån inden 14 dage, efter man har taget dem. Derefter har man 30 dage til at tilbagebetale pengene.

– Hvis du vil have en billig låntagning, så tager du et sms-lån og fortryder det efter 13 dage. Så betaler du bare pengene tilbage, inden der er gået 29 dage, fortæller direktør i økonomiportalen Mybanker, John Norden, til Newspaq.

Et af formålene med den nye kreditlov er at sikre forbrugerne mulighed for at kunne fortryde alle låntyper uden at hænge på tårnhøje gebyrer.

SMS-lånefinten er endda billigere end billig. Den koster nemlig ikke noget. Dermed kan du have sms-lånehajernes penge op til 42 dage på din konto, uden de får en øre for det.

– Det eneste, selskabet har ret til, er at kræve renter i den periode, man har haft pengene. Eftersom der ikke er renter på et sms-lån, men kun gebyrer, har selskabet ikke ret til at kræve noget som helst, lyder det fra John Norden.

I Sverige var der sidste år 35.000 tilfælde af sms-lån, der ikke blev betalt tilbage. Låntypen er i stærk fremmarch i Danmark, hvor fænomenet ikke er så gammelt. Derfor glæder den nye kreditaftalelov Forbrugerrådet

– Vi er glade for, at der kommet en 14 dages fortrydelsesret på sms-lånene, for vi ved fra Sverige, at rigtig mange fortryder deres lån, siger økonom i Forbrugerrådet Troels Holmberg til Newspaq.

Newspaq har tidligere afsløret, at sms-lånehajerne svindler med angivelsen af de årlige omkostninger (ÅOP) og underdriver dem voldsomt. I flere tilfælde tog selskaberne en ÅOP på flere millioner procent.

Et sms-lån løber typisk 15 eller 30 dage og er baseret på rent gebyr frem for renter. Hvis du vil låne 3.000 kroner af www.udgifterlan.dk i 30 dage, er der er et lånegebyr på 2.130 kroner samt et ansøgningsgebyr på 30 kroner. Så dermed skal der betales i alt 5.160 kroner for de 3.000 kroner.

Men eftersom løbetiden på lånet kun er 30 dage, kan du som beskrevet forlænge lånet i 12 dage. Og samtidig ikke betale selskabet en krone – for annullerer du lånet, skal de ifølge loven også betale ansøgningsgebyret tilbage til dig.

Socialdemokraterne ville dog gerne være gået endnu længere med den nye lov. De ønsker nemlig, at man forbyder lån med absurd høje udgifter, hvad enten låneselskaberne kalder dem renter, gebyrer, afgifter eller noget helt fjerde.

– Jeg er med på, at vi allerede har en ågerlovgivning i Danmark i dag. Men den har ingen betydning, da den ikke sætter noget loft over, hvor højt ÅOP må være. Det synes jeg, vi skal have, slår forbrugerordfører Benny Engelbrecht (S) fast over for Newspaq.

Han får støtte af Forbrugerrådet til det synspunkt.

– I mange andre lande findes der et konkret loft over, hvor høje renter man må tage. Og her er sms-lånene et bevis på, at det skulle vi også have i Danmark. Man har for eksempel de her regler i Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland og USA, fortæller Troels Holmberg.

1 thought on “Sms-lån gratis med ny lov

  1. Pingback: CLARENCE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.