29. marts 2024

Zoologisk Have i København får nyt anlæg til flammingoerne. Foto: Michael Petersen.
Zoologisk Have i København får nyt anlæg til flammingoerne. Foto: Michael Petersen.

København: Nyt anlæg til Zoo’s flamingoer.

Takket være en donation på 8 mio. kroner fra Villum Fonden, kan Zoologisk Have nu for alvor komme i gang med anlæggelsen af en ny fritflyvningsvoliere til de sydamerikanske flamingoer og andre storkefugle. Volieren forventes at stå klar om et års tid. Foruden Villum Fonden, har Arbejdsmarkedets Feriefond, Augustinus Fonden og Frederiksberg Fonden støttet projektet, der alt i alt beløber sig til 40 mio. kroner.

Volieren, der ligger umiddelbart vest for fugledammen ved Zootårnet, dækker et areal på 1.500 m2 og får en højde på 10-12 meter. På en hævet plankebro bevæger Zoos gæster sig gennem volieren med frit udsyn til de lavvandede søer, hvor fuglene holder til og søger føde dagen igennem.

Mod nord ligger de topmoderne vinterkvarterer, hvor fuglene opholder sig, hvis vinteren skulle vise sig fra den barske side, men almindeligvis vil fuglene kunne opleves i volieren også i vintermånederne.

En del af vinterkvarteret er udformet som et stort glashus med skydedøre til volieren. Håbet er, at flamingoerne kvitterer for det lune glashus ved at komme tidligere i gang med forårskurtiseringen så der i årene fremover kommer endnu flere flamingounger til verden på toppen af Valby Bakke.

Anlægget er tegnet af Arkitektfirmaet Dall & Lindhardtsen A/S, Strunge Jensen A/S er ingeniører på projektet, og beplantningen er tilrettelagt af Landscape Vision i nært sam-arbejde med medarbejderne i Foreningen Zoos Dyrefond, der er bygherre på opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.