20. april 2024

Slagelse: Syddansk Universitet i Slagelse har brug for mere plads.

Syddansk Universitet i Slagelse vokser – både inden for undervisning og forskning, så det kniber med pladsen på den nuværende adresse. Derfor begynder SDU i løbet af efteråret at flytte sin campus til et stort bygningskompleks, kaldet Perron 1, ved siden af Slagelse Station.

– Vi har i et stykke tid været på udkig efter en anden adresse, der rummer garanti for, at vi kan vokse, og vi har nu fundet den optimale løsning. Campus Slagelse kommer til at ligger bynært og lettilgængeligt med både gode togforbindelser lige uden for døren, siger universitetsdirektør Per Overgaard Nielsen.

Han er overbevist om, at den nye beliggenhed vil gøre SDU i Slagelse endnu mere attraktiv for nye studerende og medarbejdere. Universitetet har været til stede i Slagelse siden 1. januar 2007 og har mærket stor søgning og interesse for sine uddannelser inden for samfundsvidenskab og humaniora.

Den ny campus bliver i første omgang omkring 1000 kvadratmeter større end den nuværende campus på Willesmoesvej, men der er gode muligheder for fremtidige udvidelser.

Byggeriet, der kun er få år gammelt, er placeret tæt ved stationen som en slags port til byen. Det er oprindeligt beregnet til butikker og serviceerhverv, men bygningskomplekset er så fleksibelt indrettet, at universitetet uden store ombygninger kan anvende det til undervisning, forskning og administration.

Syddansk Universitet lejer sig ind i hele bygningskomplekset, men vil fortsætte nogle lejemål, så der stadig vil være butikker i komplekset.

Byggearbejdet begynder på mandag og vil blive gennemført i et højt tempo. Universitetsdirektør Per Overgaard Nielsen glæder sig over, at universitetet relativt hurtigt kan rykke ind på en ny fremtidssikret campus og fremhæver, at der har været tale om et forbilledligt samarbejde med Slagelse Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.