S-tog klar til sporarbejde
Arkivfoto: Rene Strandbygaard.
Arkivfoto: Rene Strandbygaard.

Hovedstadsområdet: Banedanmark er i dag begyndt at lægge nye spor på Hillerødstrækningen. Derfor kører der ikke S-tog mellem Svanemøllen og Hillerød, Østerport og Klampenborg og Ryparken og Hellerup. S-tog er klar med Togbusser – bl.a. på tværs fra udvalgte stationer på Hillerødstrækningen til Farum og Buddinge, så man kan tage S-toget videre derfra.

Når S-togskunderne ikke kan tage S-toget på Hillerødstrækningen, fordi der skal lægges nye spor, kan de i stedet tage Togbusser på tværs til Farum eller Buddinge og tage S-toget videre ind mod byen derfra.

– Vi ved fra vores kunder, at de helst vil køre i S-tog, hvor de f.eks. kan arbejde via det fri internet i togene. Derfor har vi bestræbt os på, at så mange som mulige af vores kunder kan få denne mulighed, siger produktionsdirektør i DSB S-tog, Lars Nordahl Lemvigh.

Fra Hillerød og Allerød kører der Togbusser til Farum, og fra Holte kører en Togbus via Virum og Sorgenfri til Buddinge. Kunder i Birkerød henvises til Movias bus 500S til Farum, og kunder i Lyngby henvises til 200S eller 300S til Buddinge.

Busser langs strækningen
Der kommer også til at køre busser langs Hillerødstrækningen, og der vil køre Togbusser mellem Ryparken og Charlottenlund med stop i Hellerup. Kunder, der skal fra Klampenborg og ind til byen, eller omvendt, henvises til Kystbanen. Det gælder bl.a. alle, der skal til og fra Bakken.

Mellem Ordrup, Charlottenlund og Klampenborg henvises kunderne til Togtaxa, som skal bestilles senest to timer før brug på tlf. 33 53 20 01.

Kunder tager godt imod
En undersøgelse foretaget af Capacent Epinion viser, at 73 % af de adspurgte kunder er enten positive eller neutrale over for de rejsetilbud, S-tog stiller til rådighed, mens der lægges nye spor, og lige så mange er positive eller neutrale i forhold til muligheden for at tage S-toget via Togbusser til Farum og Buddinge.

Undersøgelsen viser endvidere, at syv ud af ti kunder, der tager S-toget mindst en gang om ugen, vil bruge de Togbusser, S-tog stiller til rådighed under sporarbejdet.

Vigtige datoer
Der kører igen S-tog mellem Østerport og Klampenborg, Ryparken og Hellerup samt Svanemøllen og Lyngby fra den 9.8.

Der kører stadig ikke S-tog mellem Lyngby og Hillerød frem til og med den 26.9.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.