24. april 2024

Roskilde Dyrskue og Aftenshowet på Rådhuspladsen i 2009. Foto: Per Gudmann
Roskilde Dyrskue og Aftenshowet på Rådhuspladsen i 2009. Foto: Per Gudmann

København: I dag afholder Roskilde Dyrskue – i samarbejde med tv-programmet Aftenshowet, mini-dyrskue med levende dyr, kåring af årets dyrskuepølse, malkning, fåreklipning og smagsprøver i Nyhavn i København.

– Kom og snus til dyrskuestemningen i Nyhavn, lyder opfordringen fra dyrskueleder Thor Nielsen, som lover at uddele 1.000 gratis børnebilletter til 3-dages dyrskuet, der afholdes i Roskilde i dagene 4.- 6. juni.

Dyrskuer har en lang tradition i Danmark. Tidligere var det stedet, hvor landmænd mødtes og hentede inspiration til produktionen hjemme på gården – i dag er det også stedet, hvor land og by mødes, og hvor landmænd og fødevareproducenter fortæller forbrugerne om madens vej fra jord til bord.

Mads Steffensen malker Miss Sjælland
Udover en præsentation af de flotteste køer, tyre, heste, får og kaniner i Nyhavn tirsdag eftermiddag vil Aftenshowets studieværter blive udfordret – Nikolaj Koppel skal prøve sig som fåreklipper, mens Mads Steffensen skal malke Miss Sjælland – koen, som blev kåret på sidste års dyrskue.

Men ikke nok med det – vi skal også have kåret årets dyrskuepølse. Aalbæk Slagteren fra Give har lavet tre forskellige økologiske grillpølser, hvoraf den bedste skal kåres. Publikum i Nyhavn får selvfølgelig lov til at smage pølserne, og vinderpølsen vil blive solgt som årets dyrskuepølse på Roskilde Dyrskue.

– Dyrskuet handler om mad, dyr og maskiner og henvender sig til hele familien. Uanset om du besøger staldene med de 2.000 udstillede dyr, den 50.000 m2 store maskinudstilling, de mange børneaktiviteter eller fødevareudstillingen vil alle dine sanser blive udfordret. På dyrskuet er det nemlig helt legalt at sparke dæk, klappe koen, lugte grisen, kæle med kaninen, smage på de udstillede fødevarer og få en snak med landmanden og fødevareproducenten, siger Thor Nielsen.

Mini-dyrskuet kan opleves klokken 16.00 – 19.30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.