Københavns Borgerservice og IT-Universitetet i partnerskab

København: Bedre digital service til borgerne og bedre muligheder for forskere og studerende. Det er formålet med en splinterny aftale mellem Københavns Borgerservice og IT-Universitetet.

Med aftalen får IT-Universitetet mulighed for at forske i samarbejde med Borgerservice, samtidig med at universitetet tilbyder videre- og efteruddannelse til Københavns Kommunes ansatte.

– Det er en rigtig spændende aftale, som kommer både studerende, forskere og københavnere til gode. Vi får en unik mulighed for at skabe en digital borgerservice, som bruger den nyeste teknologi. Samtidigt kan vi prøve flere nye idéer af sammen med studerende og forskere. Som kommune har vi alle gode grunde til at samarbejde tæt med vores universiteter – ikke kun inden for digital kommunikation, siger Kø.benhavns overborgmester Frank Jensen (S)

Fokus på digitalt valg og sociale medier
Parterne har allerede identificeret en række emner, som skal munde ud i fælles digitaliseringsprojekter. Der vil blandt andet være fokus på digitalisering i forbindelse med valg, Web 2.0 og sociale medier, og en evaluering af Københavns Kommunes selvbetjeningsløsninger.

– De kommende år står vi over for at skulle lave bedre og billigere borgerservice, og det kræver at vi tænker nyt hele tiden. Vi vil gå forrest i udviklingen af borgerservice i Danmark, og samarbejdet med IT-Universitetet er helt i tråd med den ambition, forklarer direktør for Københavns Borgerservice, Thomas Jakobsen.

Kongstanken for IT-Universitetet er, at teknologiske produkter skal kunne indgå i større sammenhænge, blandt andet sociale, kulturelle og politiske. Samtidig skal viden og faglighed kunne udnyttes konkret, og dermed er samarbejdsaftalen helt i tråd med universitetets ønsker:

– Jeg er glad for, at vi får endnu bedre muligheder for at afprøve vores viden, teknologi og teori i praksis. Samtidig er vi meget tilfredse med at kunne bidrage til værdiskabelsen i Københavnsregionen, og at aftalen er helt på linje med Videnskabsministerens ønske om at intensivere digitaliseringen i Danmark, fortæller rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte.

Samarbejdet er skudt i gang, og borgerne vil som det første kunne forvente en forbedring af kommunens selvbetjeningsløsninger.

Om Københavns Borgerservice
I budget 2010 besluttede Københavns Kommunes Borgerrepræsentation at lægge flere dele af kommunens enheder sammen i en ny stor borgerservicekoncern, Københavns Borgerservice. Det skal sikre den bedst mulige borgerservice for københavnerne.
Københavns Borgerservice har formuleret en vision frem mod 2020. I den står der blandt andet: ”Københavns Kommune har førertrøjen på og går forrest i udviklingen af borgerservice i Danmark. Borgerservice yder målrettet og effektiv borgerservice med mening for borgeren. Servicen vil på en række opgaver være digitaliseret fuldt ud – blandt andet på internettet. Og potentialet i Borgerservice vil konstant blive udnyttet til løbende innovation.”

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 1.500 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.