18. april 2024

Hele landet: I forbindelse med Kr. Himmelfartsferie gennemførte politiet en målrettet landsdækkende færdselskontrol rettet mod spiritus- og narkopåvirkede førere.

I alt 8.611 køretøjer blev standset under politiets spiritus- og narkokontroller i Kr. Himmelfartsferien, og der blev konstateret i alt 1.085 overtrædelser. Der blev foretaget i alt 144 kontroller over hele landet.

65 førere af motorkøretøj blev sigtet for spirituskørsel og tre for at være påvirket af narkotika eller medicin, 19 førere af knallert blev sigtet for spirituskørsel. Der ud over kan nævnes, at 240 førere blev sigtet for ikke at benytte sikkerhedssele, 173 sigtelser vedrørte fejl og mangler på køretøjerne, og 43 personer kørte bil uden at have erhvervet kørekort.

Ved en tilsvarende kontrol i Kr. Himmelfartsferien i 2009 blev 43 førere af motorkøretøj sigtet for spirituskørsel og én fører for at være påvirket af narkotika eller medicin. Otte førere af knallert blev sigtet for spirituskørsel. Det skal dog bemærkes, at kontrollen i 2009 kun strakte sig over fire dage, hvor kontrollen i år varede fem dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.