20. april 2024

Hele landet: Sidste år oplevede Sverige den største stigning af danske turister inden for de seneste ti år. Meget tyder på, at 2010 bliver endnu et rekordår, hvad angår danske turister i Sverige. I første kvartal af 2010 er antallet af danske overnatninger i Sverige steget med godt 12 procent til over 314.000 overnatninger. Udslagsgivende er, at mange flere danskere denne vinter har valgt Sverige, når der skulle holdes skiferie. Men også Sydsverige vokser fortsat som danskernes andet hjemmemarked.

Den store lommeregner har netop regnet færdig, og de samlede tal for danske overnatninger i Sverige for første kvartal 2010 er kommet. VisitSweden har været spændt på, om væksten af danske turister i Sverige ville fortsætte med tanke på 2009, der var et sandt rekordår:

– Oven på et 2009, hvor danskerne i den grad strømmede til Sverige, var vi spændte på, om udviklingen ville fortsætte, og det tyder alt på, at den gør. Vi har i alt registreret 314.562 danske overnatninger fra januar til marts, og meget glædeligt er det at se, at danskerne i højere og højere grad vælger vores store skiområder til den årlige skiferie, siger Niels Mouritzen, direktør for VisitSweden i Danmark.

Det er dog ikke alene de store svenske skiområder, der trækker i danskerne. Også Sydsverige kan efter et vinterkoldt første kvartal melde om en stigning i overnatninger på mere end 11 procent. Dertil kommer alle de turister, der rejser ud og hjem samme dag:

– Sydsverige bliver i stigende grad betragtet som en del af Danmark. Et godt eksempel er, at såvel manden på gaden som flere medier omtaler Malmö som København M. Samtidig er Sydsverige for mange det oplagte valg for weekendture, eller hvis man ønsker at forkæle sig selv med et spaophold eller lignende. Særligt for nordjyder og sjællændere er Sverige nemlig både nemmere og hurtigere at komme til, end hvis man skulle rejse på tværs af Danmark, og det mærker den svenske turistindustri, siger Niels Mouritzen.

Fakta:

I første kvartal (januar-marts) var der 314.562 danske overnatninger i Sverige, hvilket er en stigning på 12,2 procent sammenlignet med sidste år.

De svenske skidestinationer ser en voksende trend fra 2005 til 2010 med flere og flere danske overnatninger i Dalarna, hvor bl.a. Sälen, Kläppen og Idre ligger, og i Jämtland, hvor Åre ligger.

Udover skidestinationerne er Skåne danskernes foretrukne rejsemål med 27.073 overnatninger i første kvartal 2010, hvilket er en stigning på 16,5 procent i forhold til 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.