Politiets nye bevisalkometre er et hit
Nordsjællands Politi kan nu teste blodets alkoholmængde uden en læge. Foto: Politiet
Nordsjællands Politi kan nu teste blodets alkoholmængde uden en læge. Foto: Politiet
Nordsjælland: Nyt alkometer har afsløret mere end 20 spritbilister oplyser Nordsjællands politi.

I midten af marts indførte Nordsjællands Politi såkaldte bevisalkometre, som på stedet kan måle mængden af alkohol i blodet gennem udånding. Bevisalkometret overflødiggører blodprøven og sparer dermed behandlingstid.

Indtil nu har bevisalkometret afsløret mere end 20 bilister i Nordsjælland, der havde for høj alkoholkoncentration i udåndingsluften. Og ifølge de politibetjente, der har afprøvet alkometret, er der flere fordele ved metoden. Blandt andet kan de i flere tilfælde frakende bilister kørekortet omgående, fordi de med det samme kan konstatere, om bilisten er spirituspåvirket. Det også en fordel for bilisterne, som slipper for at gå og vente på en afgørelse, der godt kan trække ud i over en måned.

Søren Mølgaard fra Nordsjællands Politis Færdselsafdeling, der har været med til at teste alkometret, fortæller om en konkret sag, hvor den korte svartid gav pote:
– Føreren havde allerede fået frakendt kørekortet, da vi tog ham for spritkørsel to gange på 10 dage. Fordi vi kendte resultaterne af alkoholtestene, kunne vi beslaglægge bilen med det samme frem for at afvente svaret på en blodprøve.

Alkometret fungerer på den måde, at bilisten får en udåndingstest med fem minutters mellemrum, hvis et almindeligt alkometer har konstateret en alkoholpromille på over 0,50. Resultatet udregnes på baggrund af middelværdien af de to udåndinger minus 15 procents sikkerhedsfradrag.

Bevisalkometrene forventes indført i hele landet inden udgangen af 2011.

123456789

One thought on “Politiets nye bevisalkometre er et hit

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.