Askesky giver fortsat problemer

Flyene står på jorden og venter på at få lov til at flyve. Foto: Michael Kjærgaard/Flyspot.dk

Flyene står på jorden og venter på at få lov til at flyve. Foto: Michael Kjærgaard/Flyspot.dk


Hele landet: Lukningen af luftrummet over Danmark giver flere problemer.

Rundt om i landets lufthavne står flyene på jorden og venter på, at de igen får lov til at flyve. Også forsvarets fly er “grounded” og redningshelikopterne bliver kun sendt i luften, hvis det er meget nødvendigt. Flyvertaktisk kommando oplyser, at man i hvert enkelt tilfælde vil vurdere situationen, inden en helikopter sendes i vejret.

Flyveselskaber og rejsebureauer har i de sidste par dage haft travlt med at besvare spørgsmål fra kunderne, ligesom flere rejsebureauer arbejder på, at finde alternative hjemrejse muligheder for de kunder, som er strandet i udlandet.

Travlhed hos DMI og Naviair
Hos DMI og Naviar følger man løbende skyen af vulkanaske fra Island, som i de seneste dage har bevæget sig ind over Europa. Det er Naviair, som blandt andet på baggrund af oplysninger fra DMI træffer afgørelsen om hvornår luftrummet over Danmark åbnes igen. Lørdag aften lød meldingen fra Naviair, at det tidligt vil ske søndag klokken 14.

Dronningen aflyser rejse til Polen
Dronning Margrethe og udenrigsminister Lene Espersen skulle i morgen have deltaget i begravelsen af den polske præsident Lech Kaczynski og dennes hustru. Men på grund af flyvesituationen er rejsen blevet aflyst. I stedet vil Dronningen modtage den polske ambassadør i audiens på Fredendsborg Slot.

Ingen sundhedsfare
Sundhedsstyrelsen meddelte allerede torsdag, at der ikke var nogen fare forbundet ved at skyen af vulkansk aske passerer Danmark. Situationen bliver dog overvåget, og Sundhedsstyrelsen har bedt Danmarks Miljøundersøgelser, som overvåger luftforureningen i Danmark, om at give besked, hvis der kommer tegn på betydende forurening fra asken nede ved jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.