29. marts 2024

Hele landet: “Det brænder ganske glimrende,” mener brandchef og vil have spritten væk fra gangene.

Brandfarlig håndsprit hænger i litervis på hospitaler og i andre offentlige institutioner, så nu skrider brandmyndighederne ind.

Husk nu håndspritten! Håndhygiejnen har været i højsædet det seneste års tid ikke mindst på grund af svineinfluenzaen, og det har betydet, at håndspritten har sneget sig ind på sygehuse og i børneinstitutioner.

Men der er noget, man har glemt at tage højde for i iveren for at få renere hænder.

– Det brænder ganske glimrende. For det første er det let antændeligt, og det er meget brandbart. Det kan brænde længe og med en nærmest usynlig flamme, så det er svært overhovedet at erkende, at man har fået sat ild til spritten, fortæller overbrandinspektør ved Københavns Brandvæsen Flemming Christensen.

Derfor er brandvæsnet nu begyndt at påtale det over for hospitaler, plejehjem og børnehaver, når Flemming Christensen og hans kollegaer er ude og lave brandsyn.

– Det hører ikke hjemme på gangene og slet ikke ude på trapperne, som vi har set nogle steder. Det er flugtveje, og de skal holdes fri for den her form for brandbar belastning, siger Flemming Christensen.

Han råder personalet til at flytte spritten ud på toiletterne eller have dem i særlige små nicher. Især skal spritten holdes væk fra flugtveje.

En af dem, der også er blevet opmærksomme på brandfaren, er Torben Mogensen, som er vicedirektør på Hvidovre Hospital.

– Det kom selvfølgelig lidt overraskende for os, for vi tænkte ikke nærmere over den problemstilling, siger Torben Mogensen, der nu er ved at flytte spritten til mere sikre steder.

Det sker efter en længere periode, hvor sygehuspersonalet bruger meget mere af den brandfarlige sprit.

– Vi bruger væsentlig mere sprit. Vi har jo haft en kampagne i gang i Region Hovedstaden, og vi kan se, at spritforbruget er steget ganske betydeligt, hvilket vi er rigtig glade for, siger Torben Mogensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.