God sortering har givet rekord i genbrug
Miljø: En ny opgørelse viser, at kunderne hos Amagerforbrændings otte genbrugspladser har sørget for, at mere end 80.000 ton affald er blevet sendt til genanvendelse sidste år.

Tomme konservesglas, haveaffald eller en ødelagt cykel. Det er bare nogen af de ting, som kunderne afleverer på genbrugspladsen. Her tager genbrugsvejlederne i mod og hjælper med til, at affaldet kommer i de rigtige containere, så det kan blive kørt til genanvendelse til fordel for miljøet.

– Et godt eksempel er papir og pap. En søndagsavis kan blive til tre hele køkkenruller, når den bliver afleveret til genbrug. På den måde kommer vi både af med affaldet og sparer de træer, der skulle have været fældet for at lave nyt papir, fortæller projektleder Helena Nielsen fra Amagerforbrænding.

73 % bliver sendt til genanvendelse
En frisk opgørelse fra genbrugspladserne viser, at der i 2009 blev afleveret mere end 110.000 ton affald af næsten en million kunder. Hele 73% af affaldet blev sendt til genanvendelse til nye materialer. Det er en stigning på en procent i forhold til sidste år og ny rekord.

– En procent lyder måske ikke af meget. Men vi ligger generelt højt i statistikken over genanvendelse, så det er en procent, vi virkelig har arbejdet for. Samtidig steg genanvendelsesprocenten også en procent året inden, fortæller Helena Nielsen og fortsætter:

– I 2008 blev det en regel, at affald på genbrugspladsen skulle afleveres i klare sække. Det tror vi har gjort en forskel, fordi affaldet bliver sorteret lidt bedre, når man kan se, hvad der er i posen. Samtidig er det i høj grad vores genbrugsvejlederes gode vejledning, der gør det nemt for kunderne at sørge for den bedst mulige sortering. Så stor ros til både genbrugsvejlederne og kunderne.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.