København skrotter mælk til 11 kroner
København: Børnehaver i København skal ikke længere tvinges til at betale 11 kroner for en liter mælk, lover Socialdemokraterne.

Institutionerne i Københavns Kommune skal ikke længere betale overpriser for mælk, fløde, æg og andre fornødenheder.

Socialdemokraterne vil have ændret den centrale indkøbsordning, der betyder, at børnehaver har betalt 11 kroner for en liter økologisk letmælk, der kan købes til 6,95 kroner i Netto, som Nyhedsbureauet Newspaq kunne dokumentere i går.

– Jeg troede faktisk, der var en klausul, der sikrede institutionerne mod at betale overpriser. Hvis det ikke er tilfældet, så skal ordningen laves om, siger Jesper Christensen, der er medlem af borgerrepræsentationen og gruppeformand for Socialdemokraterne, til Newspaq.

– Det er ikke rimeligt. Det er klart, at man ikke skal betale overpriser for de dagligvarer, der er brug for, understreger han.

Beslutningen vækker glæde i forbundet LFS, der organiserer hovedparten af pædagogerne i København.

– Det er en enormt positiv melding. Det er vi meget tilfredse med. Og det viser jo bare, at hvis politikerne oftere går i dialog med personalet i daginstitutionerne, så kan vi sagtens løse sådan nogle ting, siger næstformand i forbundet, Jan Hoby til Newspaq.

Nu skal institutionerne selv have lov til at købe varerne, hvor de har lyst til det, hvis kommunen ikke kan sørge for den billigst mulige pris.

– Så må man have en frihed til at købe varen, der hvor man har mulighed for at få den billigere, siger Jesper Christensen.

Og det vil gøre en stor forskel i institutionerne, der ifølge LFS kan spare 100.000-200.000 kroner på at handle ind selv.

– Man kan frigøre flere midler, så der er flere hænder til at tage sig af børnene. Så det vil betyde øget pædagogisk kvalitet, siger Jan Hoby.

Nu skal resten af politikerne på Københavns Rådhus bare overbevises om, at indkøbsordningerne skal laves om. Men det skulle ikke blive noget problem, vurderer Jesper Christensen.

– Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogle politikere i København, der vil betale mere for varerne, end det er nødvendigt.

Han vil nu sørge for, at alle indkøbskontrakterne bliver set igennem.

Læs også: Børnehaver tvinges til at betale overpriser

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.