Tatovører bryder bevidst loven
Hele landet: Selvom det er forbudt, erkender flere tatoverer, at de laver tusser i nakken. DF kræver nu ministeren på banen og vil have mere kontrol.

Rihanna, Christina Aguilera og hr. og fru Beckham har det. Tatoveringer i nakken. Og nu vil flere danskere også være med på moden.

Tatovører melder om en stigende interesse for at flytte Amager-nummerpladen nordpå til nakkefolderne. Men ifølge dansk lovgivning er det forbudt at tatovere i hovedet, på hænderne og på halsen – og dermed også i nakken.

Alligevel viser en rundringning, som Nyhedsbureauet Newspaq har foretaget til en række tatovører, at flere udfører nakketusser og dermed bevidst bryder loven.

En af dem er Johnny Hansen, tatovør i Odense og formand for Dansk Tatovør Laug:

– Hvis en kunde eksempelvis har en hel arm tatoveret og vil have en tatovering i nakken, siger jeg ikke nej, erkender han over for Newspaq.

Også Tatto-Liz, der er indehaver af butikken af samme navn i København, giver folk kunstværker i nakken.

– Jeg har ikke noget imod at lave tatoveringer i nakken, da jeg ikke mener, det er en del af halsen. Og pigerne kan have håret nede, så den kan skjules, så jeg ser det ikke som det store problem, siger hun til Newspaq.

Selvom nogle tatovører ikke opfatter nakken som en del af halsen, så slår loven imidlertid fast, at det er forbudt at tatovere “i hovedet, på hals eller på hænder”, og juristerne i Justitsministeriet slår fast over for Newspaq, at nakken skal forstås som “den bagerste del af halsen”.

Som reaktion på tatovørerne lovovertrædelser vil Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe nu have ministeren i tale.

– Det er ikke rimeligt, at nogen helt bevidst overtræder lovgivning. Vi vil nu tage fat i justitsminister Lars Barfod for at høre, hvad der skal gøres, siger hun til Newspaq.

Dansk Folkeparti ser gerne, at kontrollen skærpes over for folkene i tatovørbranchen.

– Flere tatovører fungerer som rene kvaksalvere, og der er slet ikke styr på området. Vi er i forvejen på vej med flere regler for tatovørbranchen, og derfor er det oplagt at se på, om der er brug for mere kontrol, siger hun.

Også de konservatives retsordfører Tom Behnke understreger, at tatovørerne ikke bare kan lade som om, at Danmark er det vilde vesten.

– Det er ligegyldigt, om man nu synes, at en lov er god eller dårlig. Alle skal overholde den lovgivning, vi har i landet, siger han til Newspaq.

Tatoveringsloven har mange år på bagen – den blev nemlig vedtaget helt tilbage i 1966

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.