29. marts 2024

Krimi: I sidste fase af politiets særlige indsats mod indbrud blev yderligere tre indbrudstyve anholdt – to blev fængslet. I alt blev 16 anholdt, heraf 10 fængslet, mistænkt for ca. 30 indbrud.

En 39-årig mand, tidligere dømt for indbrud, blev fredag den 5. marts anholdt og sigtet for to indbrud og fire forsøg på indbrud i villaer i Glostrup, Brøndby og Skovlunde. Det var en koncentreret efterforskning i forbindelse med den særlige indsats mod indbrud, som ledte politiet til manden.

Samme fredag blev to mænd på 20 og 22 år anholdt i Rødovre på fersk gerning efter forsøg på indbrud i villa. Efterforskning førte til, at den 20-årige blev sigtet for yderligere syv villaindbrud begået de seneste 14 dage i Albertslund og Rødovre, hvilket han erkendte.

Lørdag blev både den 39-årige og 20-årige fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 12 dage.

Den 22-årige blev løsladt efter afhøring.

Særlig indsats mod indbrud
I uge 8 og 9 har Københavns Vestegns Politi kørt en indbrudsindsats – særligt målrettet kendte indbrudstyve – efter et forudgående analysearbejde. Til indsatsen, koordineret i samarbejde med Nordsjællands og Københavns Politi, var nedsat en gruppe bestående af politifolk fra forskellige afdelinger i politikredsen.

Indsatsen resulterede i 16 anholdte, hvoraf 10 nu er varetægtsfængslet, og sigtelser for mindst 30 indbrud.

– Indsatsen har været en stor succes. Antallet af anholdte og sigtelser taler deres tydelige sprog, siger politikommissær Jørn Møller Nielsen, der dog påpeger, at det er for tidligt at konkludere, om antallet af indbrud samtidig er faldet, selv om det ser sådan ud.

Indsatsen har budt på en del sidegevinster som beslaglæggelse af narko og en dyr bil. Desuden blev en 18-årig kendt indbrudstyv fra Rødovre sigtet ikke mindre end syv gange for kørsel uden førerret i løbet af indsatsens to uger.

Erfaringerne fra den særlige indbrudsindsats skal bruges i det fremadrettede arbejde mod indbrudstyve.

– Vi følger udviklingen nøje og sætter målrettet ind, når behovet opstår, uddyber Jørn Møller Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.