25. april 2024

Hele landet: Før var det kvinden, der havde “hovedpine”, når manden tiggede om sex. Men nu er der kommet ligestilling i sengen.

“Åh skat, jeg orker ikke i aften”:

Den besked kender mange mænd alt for godt fra soveværelset. Men nu er det kvinderne, som må lægge øre til.

Mange kvinderne får nemlig ikke det sex, de vil have, fordi deres mænd oplever manglende sexlyst.

Det bekræfter tre forskellige terapeuter over for Nyhedsbureauet Newspaq.

Det, der tidligere var kvindens adelsmærke, nemlig manglende sexlyst, er nu også nået til mændenes rækker, fortæller Martin Østergaard, der er praktiserende parterapeut.

– Piger og drenge bliver opdraget mere og mere ens. Det har medført, at kvinder er blevet mere pågående, åbne og krævende. Samtidig er mænd blevet bedre til at mærke, hvornår de ikke har lyst til sex – af den ene eller anden årsag, siger Martin Østergaard.

En af årsagerne til den udeblivende lagengymnastik er mangel på kommunikation mellem kønnene, mener Martin Østergaard.

– Manden skal finde ud af, hvorfor han ikke har lyst, og så skal han fortælle det til sin partner. Også selv om det er, fordi hun har taget ti kilo på. Kvinder vil hellere høre sandheden, end at gå og være paranoide og tro, at deres partner er utro, siger parterapeuten.

De kvinder, der synes, de ikke får nok sex, glemmer måske, at de faktisk kan gøre noget for det selv.

– Vi kvinder skal huske at gøre os lækre for vores mænd. Det er der mange danske kvinder, der glemmer, iger Maj Wismann, der er sexolog og parterapeut.

Mange – både kvinder og mænd – tager lysten til sex for givet. Men man er nødt til at prioritere sex i hverdagen, siger Maj Wismann. Hun foreslår, at man hiver kalenderen frem og vælger en fast ugedag, eksempelvis onsdag, og døber den til ‘store-knalde-aften’.

En årsag til, at kvinderne ikke kan få stillet lysten, kan være:

– Sorgen sætter sig i pikken. Når en mand mister sit job, et nært familiemedlem, eller når andre store problemer trænger sig på, så kan han gå hen og miste lysten til sex, siger Pia Strucks, der er seksualterapeut og underviser i, hvordan man får bedre orgasmer.

Og når man først én gang har prøvet ikke at kunne få den op at stå, så kan man nemt komme ind i en ond cirkel, hvor ‘hun’ vil have sex, men ‘han’ ikke kan levere.

– Frygten for ikke at være seksuelt tilstrækkelig forplumrer rejsningsevnen – og dermed lysten til sex, forklarer Pia Strucks.

Uanset hvad, der er årsag til den manglende lagengymnastik, understreger alle tre eksperter, at man kan løse de fleste sexproblemer ved at tale åbent med hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.