25. april 2024

Hele landet: Politiet konstaterede 108 forseelser, da 257 busser blev stoppet under en landsdækkende buskontrol. Det er en stigning i forhold til de to foregående år.

Politiet har i februar måned gennemført en målrettet landsdækkende buskontrol med særligt fokus på skibusser, der transporterer rejsende til vintersportsstederne. Under kontrollen standsede politiet 257 busser og konstaterede 108 forseelser.

22 forseelser vedrørte overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne. 23 forseelser vedrørte anvendelse af kontrolapparatet. Der var 15 overtrædelser af regler i buslovgivningen, ligesom 15 busser overtrådte hastighedsbestemmelserne.

Skibus-kontrollerne blev gennemført af Rigspolitiets Tungvognssektion i samarbejde med politikredsene og fandt sted i weekenderne i hhv. uge 6, 7 og 8

Antallet af forseelser i 2010 ligger nu på niveau med 2007. I de mellemliggende år har der været et fald i antallet af forseelser.

Rigspolitiet vil nu analysere resultatet af skibuskontrollen, og ligesom de foregående år vil det blive drøftet på et møde i uge 10 med busbranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.