24. april 2024

Hele landet: Danmarks dyreste internet bliver snart afløst af gratis internet i DSBs toge.

Surf kvit og frit, når du rejser med DSB. Det får du lov til inden længe, erfarer Newspaq.

I dag er det en dyr fornøjelse at gå på nettet under rejsen. En togtur fra Århus til København stiger med 199 kroner, hvis du vil have lov at surfe på TDC’s internetforbindelse undervejs. Turen med IC3 varer nemlig 199 minutter, og til en krone i minuttet svarer det faktisk til en prisstigning på 55 procent, hvis man vil surfe hele vejen.

DSB har indgået en aftale med TDC om, at de må tjene penge på de rejsende ved at sælge dem internet. Men nu kæmper statsbanerne heftigt for at få ophævet betalingsdelen af internettilbuddet.

– Nogle gange træffer man en beslutning, hvor markedet flytter sig anderledes, end man forventede. Vi troede på, at et betalings-hotspot var løsningen, men i og med at folk bruger mobilbredbånd i den bærbare, og hotspots med trådløst internet bliver gratis, diskuterer vi det her med TDC, siger chef for forretningsudvikling i DSB Claus Klitholm til Newspaq.

Newspaq erfarer dog, at dialogen er nået meget længere, end DSB-chefen vil ud med. Faktisk skulle det allerede i løbet af foråret blive helt gratis at surfe i IC3-toget.

– Vi laver kundemålinger, der fortæller os, at minutprisen er alt for høj. Og det skal vi have fundet en løsning på i vores samarbejde med TDC, fortsætter Claus Klitholm.

Han er samtidig enig i, at netop det at skulle have et kreditkort op ad lommen for at købe sig adgang til internettet, er en barriere for mange kunder.

– Jeg tror, at TDC er ved at indse, at der kunne være mange flere fordele, end de måske har været opmærksomme på. Jeg tror for TDC’s vedkommende, at de har forsømt det her lidt, og at der er ting, der har optaget deres hverdag lidt for meget, slutter Claus Klitholm til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.