Vinterferie: Trængte familier får hjælp
Hele landet: ASF-Dansk Folkehjælp tager hånd om en række udsatte familier, og sender dem på en tiltrængt ferie. Målet er, at styrke det sociale samvær i familien og skabe et netværk med de øvrige familier.

Ferieophold til 45 familier
I skolernes vinterferie står ASF-Dansk Folkehjælp i spidsen for et rekreativt projekt, som skal give udsatte familier mulighed for at komme på vinterferie. Når familien Danmark i denne uge drager på skiferie, eller ned i varmen, skaber ASF-Dansk Folkehjælp en række ferietilbud, som skal styrke fællesskabet og familiebåndene. Det skal ske gennem en let og ukompliceret ferie. Ferieopholdene sigter mod tre målgrupper i henholdsvis uge 7 og 8. Det drejer sig om 15 enlige forsørgere på overførselsindkomst fra København, 15 asylansøgere fra Sandholm og Avnstrup Asylcenter og 15 indvandrerfamilier fra Fyn.

Et åndehul i en svær hverdag
Familierne skal tilbringe vinterferien på Gilleleje feriecenter og i Lalandia på Lolland. Initiativet sigter mod at skabe en indholdsrig hverdag for en del af befolkningen, som ikke har socialt eller økonomisk overskud til at rejse, på lige fod med andre danske familier. Samtidig er Dansk Folkehjælp fortaler for, at livsvilkårene for disse familier forbedres på sigt, idet udgangspunktet for netop dette frivillige sociale arbejde tager afsæt i en egentlig fattigdomsproblematik. Endelig skal ASF-Dansk Folkehjælps ferietilbud skal ses som en langsigtet indsats, hvor familierne ’kan lade op’ og komme væk fra de daglige problemer. Derfor er målet med ferieopholdene at styrke forældrenes sociale samvær med børnene og skabe et åndehul i en ellers svær hverdag.

Dansk Folkehjælp og ferieophold siden 1944
I 1944 etablerede ASF-Dansk Folkehjælp det første feriehjem, hvor børn og unge blev tilbudt ferieophold. Med dette første feriehjem var grunden lagt til en af de største sociale aktiviteter, der siden da har tegnet ASF-Dansk Folkehjælp. Da afholdelse af ferielejre således har været en integreret del af organisationens arbejde i mange år, har ASF-Dansk Folkehjælp stor erfaring på dette område.

Ferieopholdene er organiseret af organisationens 50 lokalafdelinger og alt arbejde udføres af organisationens 3.000 frivillige fra de enkelte lokalafdelinger

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.