26. april 2024

Storkøbenhavn: Vi skal tilbage til 2006 for at finde en januar med større elforbrug.

Kunder i DONG Energy’s forsyningsområde i København og Nordsjælland har brugt mere el i januar 2010 end i januar de seneste fem år. I 2006 blev der brugt marginalt mere – og her var der ingen finanskrise, som reducerede virksomhedernes energiforbrug.

– Generelt er vores kunder meget opmærksomme på at spare på energien og undgå overflødigt elforbrug, bl.a. til stand by. Men når kulden rammer os som i sidste måned, så bliver der skruet op, fortæller salgs- og marketingdirektør Bo Lundberg.

Det er især de supplerende varmekilder som f.eks. varmeblæsere og elovne, der medfører stigende forbrug. Sammenlignet med en mere normal januar måned, svarer stigningen til det månedlige forbrug i cirka 7.000 parcelhuse.

Den stigende efterspørgsel har været med til at presse spotprisen på el. Men det smitter ikke af på boligkundernes elpris her og nu, konstaterer DONG Energy:

– Prisstigningerne på den nordiske energibørs påvirker udelukkende erhvervskunder med timemålere, og dem er der ikke ret mange af. De fleste virksomheder og kommuner sikrer deres elindkøb via langsigtede aftaler, siger Bo Lundberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.