Flere anholdt i større hashsmugler-sag

Krimi: Flere personer fra ind- og udland, er blevet sgtet i en sag om indsmugling af en større mængde hash.

Ifølge Chefanklager fra Midt- og Vestsjællands Politi, Gyrithe Ulrich, har Midt- og Vestsjællands politi med hjælp fra Politiets Efterretningstjeneste, Center for organiseret kriminalitet, gennem en lang periode efterforsket mod en større personkreds, der er bosiddende i Danmark og i udlandet.

Efterforskningen har vist, at der er blevet indsmuglet betydelige mængder hash fra Spanien til Danmark, hvor det bl.a. er afsat til personer med relationer til rockerkredse.

I september måned 2009 anholdte politiet tre danske mænd i alderen fra 23 til 40 år samt af en 43-årig mand fra Estland, som medbragte ca. 40 kg hash. De blev alle fremstillet i grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet. Den 43-årige ester blev i slutningen af 2009 idømt fængsel i 2 år og 2 mdr. for indsmugling af ca. 70 kilo hash.

Efterforskningen har også ført til, at man i 2009 anholdt yderligere en 44-årig mand fra Estland på motorvejen ved Ringsted i en tysk indregistreret personbil, hvori der fandtes ca. 60 kilo hash.

Den 7. januar 2010 blev en dansk mand på 52 år, der er bosiddende i Spanien, anholdt i samarbejde med tysk politi i Hamborg. Via en europæisk arrestordre blev pågældende udleveret den 29. Januar 2009 til retsforfølgelse i Danmark og samme dag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Roskilde, hvor han blev varetægtsfængslet.

Efterforskningen har samlet set vist, at der kan rejses sigtelser for indsmugling af over 1 ton hash fra Spanien til Danmark.

Der har i efterforskningsperioden været et tæt samarbejde mellem Midt- og Vestsjællands politi, politiets efterretningstjeneste, Center for Organiseret kriminalitet, Statsadvokaten for økonomisk kriminalitet (SØK), SKAT, tysk politi, spansk politi og fransk politi.

Tysk politi anholdt i øvrigt i den del af efterforskningen i sidste uge 4 personer og beslaglagde ca. 200 kg hash.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.