24. april 2024

39 medarbejdere skal fyres på Frederiksberg Hospital. Arkivfoto: Thierry Wieleman.
39 medarbejdere skal fyres på Frederiksberg Hospital. Arkivfoto: Thierry Wieleman.

Frederiksberg: Blodbadet på Region Hovedstadens Sygehuse fortsætter. I går meddelte Frederiksberg Hospital, at 39 ansatte skal fyres.

En spareplan, der skal råde bod på et underskud på 38 millioner kroner, betyder at hospitalet må sige farvel til 39 medarbejdere.

– Det er dybt beklageligt, og jeg er meget ked af, at vi skal tage afsked med så mange, gode medarbejdere, siger hospitalsdirektør Jonatan Schloss.

– Regnestykket går ikke op. Vi har brugt for mange penge. Nu arbejder vi fremadrettet med en ændret organisering af administrationen, herunder en ny økonomi- og analysechef og et ledelsesinformationssystem, der skal sikre, at vi fanger budgetoverskridelser i tide, så det ikke sker igen, siger Jonatan Schloss, der tiltrådte 1. december 2009.

– Vi er desværre nødt til at indhente så store besparelser ved tage afsked med medarbejdere. 75 procent af hospitalets driftsbudget er løn, siger Jonatan Schloss. Han glæder sig dog over, at færre medarbejdere end de 70, der oprindeligt var meldt ud, skal til at finde nyt job.

Alle medarbejdere, ledere og tillidsrepræsentanter er mærkede af situationen.

– Det er utrolig trist og uretfærdigt, siger næstformand i hospitalets VirksomhedsMED-udvalg Lars Hutters. Det er medarbejdere, der har arbejdet hårdt, som nu bliver ramt. Det her vil gå ud over patienterne og de medarbejdere, der nu er tilbage, siger han.

– Der er øget risiko for overbelægning med senge på gangene og et dårligere arbejdsmiljø for personalet med større sygefravær. Vi kan frygte, at der kan ske fejl over for patienterne, siger Lars Hutters.

– Personalet ønsker garantier for, at den store spareplan, som gennemføres i hele Region Hovedstaden, ikke vil føre til flere indlæggelser på privathospitaler. Privathospitaler er meget dyrere end offentlige hospitaler. siger Lars Hutters.

Frederiksberg Hospitals spareplan betyder, at behandlingen af patienter med smerter i led, muskler og ryg (reumatologi) og patienter, der skal have ny hofte eller knæ (ortopædi), bliver lagt om. Bl.a. bliver det fremover sådan, at flere af de reumatologiske patienter bliver behandlet ambulant i stedet for under indlæggelse. Endvidere vil en del af de ortopædkirurgiske operationer, som kræver flere dages indlæggelse, blive foretaget i starten af ugen, så indlæggelse i weekender nedbringes.

Udmøntningen af spareplanen, der mandag den 8. februar blev behandlet i VirksomhedsMED-udvalget (samarbejdsudvalget), sker på onsdag den 10. februar. Her vil de medarbejdere, der påtænkes afskediget, få besked.

I januar blev 6 ansatte i administrationen afskediget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.